Alle festivaler og markeder aflyses til og med august

Statsministeren har præsenteret den første forsigtige fase i en genåbning af Danmark. De små erhvervsdrivende vil fortsat holde lukket.

Der bliver intet 50-års jubilæum for Roskilde Festival, ingen Smukfest, Northside eller andre større arrangementer, markeder eller festivaler.

Til og med august vil der være forbud mod større forsamlinger.

Det har statsminister Mette Frederiksen (S) netop annonceret på et pressemøde mandag aften.

- Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august, lød det på pressemødet fra statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede mandag aften regeringens planer for en gradvis og forsigtig genåbning af Danmark.
Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede mandag aften regeringens planer for en gradvis og forsigtig genåbning af Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

- Jeg ved, det er en træls besked at få. I er mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få de her arrangementer på benene. Arrangementer, hvor danskerne normalvis samles, glædes og nyder livet, sagde Mette Frederiksen.

quote Jeg ved, det er en træls besked at få.

Mette Frederiksen (S), statsminister

Roskilde Festival i år var planlagt til at ligge fra 27. juni til 4. juli. Smukfest i Skanderborg ligger i begyndelsen af august.

Foruden Roskilde Festival og Smukfest rammer det forlængede forbud mod store forsamlinger Heartland, Tinderbox og Northside.

Tidligere mandag meldte flere af landets største festivaler, at de fortsat regnede med at byde tusindvis af gæster til fest over sommeren. Men de planer må de altså nu ændre på.

Delvis åbning af Danmark

Ved pressemødet mandag aften fremlagde statsministeren planen for en delvis åbning af Danmark.

I "den første fase" kan de mindste komme i vuggestue, børnehaver, fritidsinstitution og skole. Det drejer sig om skoleelever fra 0. til 5. klasse.

Men der vil fortsat være mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der holder lukket for at begrænse smittespredning. Det sker, for at alle dele af samfundet ikke åbner samtidig.

Regeringen vil eksempelvis forlænge lukningen af caféer, barer, restauranter, frisører og massører i fire uger frem til 10. maj.

Hvornår disse skal åbnes igen, vil regeringen se nærmere på i den "næste fase" af genåbningen af Danmark.

Der vil ligeledes fortsat være forbud mod at forsamles flere end 10 personer i offentligheden.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste