Alle festivaler og markeder aflyses til og med august

Statsministeren har præsenteret den første forsigtige fase i en genåbning af Danmark. De små erhvervsdrivende vil fortsat holde lukket.

Der bliver intet 50-års jubilæum for Roskilde Festival, ingen Smukfest, Northside eller andre større arrangementer, markeder eller festivaler.

Til og med august vil der være forbud mod større forsamlinger.

Det har statsminister Mette Frederiksen (S) netop annonceret på et pressemøde mandag aften.

- Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august, lød det på pressemødet fra statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede mandag aften regeringens planer for en gradvis og forsigtig genåbning af Danmark.
Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede mandag aften regeringens planer for en gradvis og forsigtig genåbning af Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

- Jeg ved, det er en træls besked at få. I er mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få de her arrangementer på benene. Arrangementer, hvor danskerne normalvis samles, glædes og nyder livet, sagde Mette Frederiksen.

quote Jeg ved, det er en træls besked at få.

Mette Frederiksen (S), statsminister

Roskilde Festival i år var planlagt til at ligge fra 27. juni til 4. juli. Smukfest i Skanderborg ligger i begyndelsen af august.

Foruden Roskilde Festival og Smukfest rammer det forlængede forbud mod store forsamlinger Heartland, Tinderbox og Northside.

Tidligere mandag meldte flere af landets største festivaler, at de fortsat regnede med at byde tusindvis af gæster til fest over sommeren. Men de planer må de altså nu ændre på.

Delvis åbning af Danmark

Ved pressemødet mandag aften fremlagde statsministeren planen for en delvis åbning af Danmark.

I "den første fase" kan de mindste komme i vuggestue, børnehaver, fritidsinstitution og skole. Det drejer sig om skoleelever fra 0. til 5. klasse.

Men der vil fortsat være mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der holder lukket for at begrænse smittespredning. Det sker, for at alle dele af samfundet ikke åbner samtidig.

Regeringen vil eksempelvis forlænge lukningen af caféer, barer, restauranter, frisører og massører i fire uger frem til 10. maj.

Hvornår disse skal åbnes igen, vil regeringen se nærmere på i den "næste fase" af genåbningen af Danmark.

Der vil ligeledes fortsat være forbud mod at forsamles flere end 10 personer i offentligheden.

20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

thumbnail_image001

Myndigheder lemper restriktioner efter fund af fiskevirus

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

20210723-144654-L-1920x1280we

Aarhusianske fanebærere gik forrest: - Det var en kæmpe oplevelse

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

Dagens mest læste