Snart kan du ø-hoppe ombord på lynhurtige gummibåde

Verdens mindste krydstogt skal skaffe turister til Endelave, Tunø og Samsø udenfor højsæsonen.

Erhvervsfremmebestyrelsens turismepulje har bevilget 536.000 kroner til Turistsamarbejdet Kystlandets idé om at skabe verdens mindste krydstogtrute fra Hou til Endelave, Tunø og Samsø og retur til Hou.

Tanken er at sende turisterne af sted fra Hou i store gummibåde med plads til 12 gæster ombord. Gæsterne skal overnatte på land en nat på hver af de tre øer under krydstogtet. Ruten forventes at være klar om i 2021 - altå om to år.

Turistsamarbejdet Kystlandet er etableret for at udvikle turismen i Odder og Horsens kommuner. Kystlandets direktør Helle Rosenberg har store forventninger til ideen om at udvikle verdens mindste krydstogt.

- Vi vil skabe et all inclusive natur-koncept for ø-ferie udenfor den normale turistsæson i forår og efterår, hvor vores gæster får en enestående naturoplevelse med sejlads og oplevelser på de tre øer, siger Helle Rosenberg til TV SYD.

Sejladsen med de store gummibåde, som kan rumme 12 gæster, står Aarhus-selskabet SeaRangers for. 

Endelave ligger i Kattegat sydvest for Samsø. Turen med færgen fra Snaptun tager 60 minutter.
Endelave ligger i Kattegat sydvest for Samsø. Turen med færgen fra Snaptun tager 60 minutter. Foto: Karsten Kragh Hansen

Gennemfører test-ture

Pengene fra Erhvervsfremmebestyrelsens turismepulje skal efter sommerferien bruges til den videre udvikling og planlægning.

- Vi skal have turist-aktørerne på de tre øer med i planlægningen, så vi får skabt et produkt, som både turisterne og øboerne kan være interesserede i, siger direktør Helle Rosenberg fra Turistsamarbejdet Kystlandet. 

Der skal også gennemføres en række test-ture, inden verdens mindste krydstogt for alvor lægger fra land i foråret 2021.

Verdens mindste krydstogt er et af 26 turistprojekter i hele landet, som netop har fået tilsagn om ialt 50 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til udviklingen af Danmarks turismelandskab.

Tunø, Samsø og Endelave bliver muligvis en del af en ny østjysk krydstogt-rute.
Tunø, Samsø og Endelave bliver muligvis en del af en ny østjysk krydstogt-rute. Foto: Google Maps