Unge kastede sten mod brandbil: - Vi kommer for at hjælpe folk

Brandvæsnet rykkede først på natten ud til en brand i en knallert i Silkeborg. Her blev de mødt af stenkast fra fire unge drenge

02:11

VIDEO: Både politi og brandvæsen er meget bekymret over, at drenge har kastet sten mod brandbil. Video: TV2 ØSTJYLLAND

I samarbejde med TV MIDTVEST

Brandvæsnet blev mødt af stenkast fra fire unge drenge, da de natten til mandag kl. 01.06 rykkede ud til en brand i en knallert på Resedavej i det nordlige Silkeborg. 

Læs også VIDEO: Så er fire spor blevet til seks på E45

Da brandvæsnet kom frem, blev de mødt af de fire drenge som stod omkring den brændende knallert. De begyndte herefter at kaste sten mod brandbilen.

De fire drenge forsøgte at flygte fra stedet, men det lykkedes politiet at anholde en af drengene. Han er 17 år og fra Silkeborg.

Det er en meget bekymrende adfærd.

Carsten Henriksen, Midt- og Vestjyllands Politi

- De tre andre formår at stikke af, men den ene unge mand bliver anholdt og sigtet for brandstiftelse og hærværk, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen.

Han fortæller, at de af og til har episoder i området, hvor unge drenge laver et bål og stikker af. Politiet tager sagen meget alvorligt, når det også ender i stenkast mod brandvæsnet. 

02:23

VIDEO: Den konservative politiker Ali Aminali har tidligere arbejdet som socialrådgiver i området omkring Resedavej og Lupinvej i Silkeborg. Han mener, at myndighederne har koncentreret sig for lidt om de unge, der skaber problemerne i området. 

Luk video

Endnu et stenkast mod brandbilen

Da brandvæsnet en time efter den første episode forlader området igen, bliver de endnu en gang, denne gang på Kejlstrupvej, mødt af stenkast fra en gruppe drenge. Formentlig de tre som stak af fra den første episode. 

- Det er en meget bekymrende adfærd, lyder det fra Carsten Henriksen. 

Læs også 16-årig dreng med hovedtraumer dør to døgn efter ulykke

Det lykkedes ikke Politiet at finde frem til de tre andre drenge. Den 17-årige dreng som blev anholdt er mandag morgen til afhøring og bliver herefter løsladt. 

Ud over store buler i brandbilerne kom ingen brandmænd til skade ved episoderne.