Svømmer i ledige vaccinetider: Nu skrues der op for 'drop in'

Region Midtjylland udvider antallet af vaccinationscentre, der tilbyder vaccination mod covid-19 uden tidsbestilling.

Det er armene og ikke vaccinerne, Region Midtjylland lige nu mangler.

Derfor skruer man nu op vaccinationer uden tidsbestilling på regionens vaccinecentre. Det skriver regionen på sin hjemmeside.

Tidligere var det kun en lille håndfuld vaccinecentre, der på udvalgte tidspunkter ville stikke nålen i armen på folk, der ikke havde bestilt tid, men det antal øges nu.

Selv om man har udvidet tilbuddet med drop-in-vaccination, opfordrer regionen fortsat til, at man booker tid til sit stik, hvis man har mulighed for det. 

Så mange er vaccineret

I Region Midtjylland er 1.120.107 borgere (per 10. januar) vaccineret mod COVID-19 med mindst et stik. 1.081.175 borgere har fået to vaccinestik og 732.279 borgere har fået tre vaccinestik.

Af alle borgere i Region Midtjylland (fra 0 år) har 83,5 % fået mindst et vaccinestik, 80,6 % har fået mindst to vaccinestik og 54,6 % har fået 3. vaccinestik.

Kilde: Region Midtjylland

Bugner med ledige tider

Region Midtjylland har langt over 100.000 ledige tid til vaccination mod covid-19 mellem 11. januar og 18. januar.

Det fremgår af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen, som blandt andet ser nærmere på antallet af ledige vaccinetider.

Tallet dækker ikke over ledige tider hos læger, private aktører eller apoteker.

De mange ledige tider står i skærende kontrast til antallet af invitationer til vaccination, som regionen regner med at sende ud i samme periode. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det i Region Midtjylland planen at invitere sammenlagt 39.239 borgere i uge 1 og 2 til deres stik.

Allerede fra midten af januar er det dog planen, at Region Midtjylland og de andre regioner skal skrue ned for antallet af tider til vaccination. Det bekræfter Sundhedsstyrelsen over for DR.

På landsplan vil der fremover være mulighed for at vacciner 400.000 i uge mod 1.000.000 før jul.