Politi løslader tre i sag, hvor 54-årig fik skåret hals over

Tre personer er løsladt i en drabssag, der trækker tråde til misbrugsmiljøet.

Den voldsomme drabssag fra Langelinie i Silkeborg, hvor en 54-årig mand fik skåret halsen over i januar, tæller nu kun én varetægtsfængslet.

Det står klart efter, at to mænd på henholdsvis 38 og 63 år samt en 56-årig kvinde tirsdag kunne forlade arresten, hvor de har siddet varetægtsfængslet siden januar.

De tre er ellers sigtet for at stå bag drabet på den 54-årig mand, der i januar fik skåret halsen over.

Men efter mere end et halvt år i arresten har Midt- og Vestjyllands Politi nu vurderet, at der ikke længere er grundlag for at holde de tre varetægtsfængslet.

- Sagen efterforskes stadigvæk aktivt. Der er en del efterforskning i sagen, siger Tue Nissen, der er leder af centralefterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Varetægtsfængsling kan blandt andet ske i sager, hvor en dommer vurderer, at den sigtede kan påvirke efterforskningen, hvis vedkomne er på fri fod.

Nægter sig skyldige

Tue Nissen ønsker ikke at gå i detaljer med den konkrete sag, men oplyser, at de tre løsladte fortsat er sigtede i sagen.

Midt- og Vestjyllands Politi har tidligere fortalt, at sagen trækker tråde til misbrugsmiljøet i Silkeborg.

Ved et grundlovsforhør i januar kom det desuden frem, at offeret havde fået flere stik i brystet og nakken.

En fjerde person er fortsat varetægtsfængslet i sagen. Det drejer sig om den 40-årige mand, der på et retsmøde i juli blev fængslet i sagen.

Ifølge Tue Nissen er han frivilligt gået med til at blive i politiets varetægt, men har på et tidligere grundlovsforhør nægtet sig skyldig.

Det samme gør sig gældende for de tre sigtede, der nu er blevet løsladt.