Østjysk politiker blev kaldt tæve: Nu undskylder krænkeren

Det kvindelige socialdemokratisk partimedlem, Jasmine Søgaard fra Aarhus, har nu fået en undskyldning for den opførsel, regionsmedlemmet Thomas Hav har udvist

Foto: Mogens Jørgensen

I samarbejde med TV 2 Nord

Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland, Thomas Hav, har i dag undskyldt for sin opførsel i en række chat-beskeder, han har sendt aarhusianeren Jasmine Søgaard, der er medlem af Socialdemokratiet.

- Jeg er glad for, at han nu undskylder officielt, lyder hendes reaktion.

De to havde fælles ambitioner om at stille op til Europa-parlementet, og det startede de med at chatte om på Facebook Messenger, men så tog Thomas Havs beskeder en seksuel og krænkende drejning, der fik hende til at melde Thomas Hav til partiledelsen. 

Uddrag af chatten mellem Jasmine Søgaard og Thomas Hav. Foto: Screenshot fra facebook

Uddrag af chatten mellem Jasmine Søgaard og Thomas Hav. Foto: Screenshot fra facebook

Sagen endte med, at Thomas Hav i weekenden forlod Socialdemokratiets gruppe i regionsrådet for i stedet at blive løsgænger, efter gruppen havde stillet ham en udelukkelse i sigte efter et langstrakt forløb med interne møder i partiet om klagesagen.

Jasmine Søgaard overlod sagen til partikontoret, og den kostede i weekenden den nordjyske stemmesluger et foreløbigt farvel til partiet.

Læs også Politiker kaldt 'klam luder' - nu hænger hun manden ud

- Det er godt at høre, at han nu officielt giver en undskyldning for det skete, siger Jasmine Søgaard, der har blokeret Thomas Hav i at kontakte hende på det sociale netværk Facebook.

Thomas Hav siger i dag til TV2 Nord, at han har sendt en undskyldning direkte til Jasmine Søgaard. 

- Det er korrekt. Der tikkede en mail ind på min arbejdsmail et stykke tid efter, sagen var overgået til partiledelsen, som har støttet mig undervejs i hele forløbet, siger hun.