Trist direktør: Ungerne har ikke fået meget mad

En obduktion mandag skal klarlægge, hvad de to isbjørneunger i Skandinavisk Dyrepark døde af

01:08

Natten til onsdag var der liv og glade dage i Skandinavisk Dyrepark, hvor isbjørnen Ilka, der også er mor til isbjørnen Siku, havde født to unger.

Men glæden blev afløst af sorg, da det stod klart, at de to unger er afgået ved døden. 

Læs også Isbjørnetvillinger er kommet til verden i østjysk dyrepark

- Der er desværre sket det, at i nat er de to isbjørneunger døde begge to. Vi kunne se, at den ene unge manglede, og da vi begyndte at spole kunne vi se, at den var blevet båret ud af hulen. Og mens jeg sad og kiggede på det, blev den anden båret ud, siger direktør Frank Vigh-Larsen.

Han lægger ikke skjul på, at det ikke er nogen sjov situation.

- Det var rigtig træls. Det ser ikke ud som om, de har fået ret meget at spise, hvis de overhovedet har fået noget, siger han. 

Læs også Åh nej: Nyfødte isbjørnetvillinger i dyrepark er døde

Til gengæld er isbjørnemoren Ilka ved godt mod, men nu bliver hun ’pensioneret’ – forstået på den måde, at hun ikke skal have flere unger.

- Hun har nået en alder, hvor vi stopper med hende, og så bliver det hendes datter, der bliver vores avlshun fremover, siger Frank Vigh-Larsen.

Læs også Dyrepark jubler: Isbjørneungerne er gået mætte til ro

Der var ellers i begyndelsen positivt nyt fra de to unger, som man formodede fik mad, efter at nogle specielle lyde fra blevet hørt fra buret. 

Hør mere fra direktøren i videoen øverst i artiklen. 

00:43

VIDEO: Jublen stor i Skandinavisk Dyrepark, da isbjørnetvillingerne kom til verden natten til onsdag. Se billeder fra fødslen her. 

Luk video