Dyrepark jubler: Isbjørneungerne er gået mætte til ro

Frank Vigh-Larsen fra Skandinavisk Dyrepark hørte en helt fantastisk lyd fra bjørnehulen fredag morgen. Den er et rigtig godt tegn

01:27

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne i går fortælle, at et sæt isbjørnetvillinger er kommet til verden i Skandinavisk Dyrepark, og nu følger så en række nervepirrende dage, hvor de nyfødtes gøren og laden følges tæt. Det vigtigste er, at moren Ilka giver dem mælk, og allerede her til morgen kom der godt nyt i den forbindelse.

- Kl. 8 hørte vi den søde lyd af isbjørneunger, der fik mælk af deres mor. Det er helt fantastisk, og siden har de sovet tungt, siger Frank Vigh-Larsen til tv2oj.dk.

00:43

Her ses fødslen af de to isbjørneunger. 

Luk video

Ilka fik for et døgn siden den medicin, der skal gøre hende i stand til at producere mælk til ungerne, og nu viser det sig så, at den har virket.

- Det er rigtig dejligt, men der er stadig mange ting, som kan gå galt. Jeg sidder lige nu og analyserer videobånd fra i nat for at se, om de også fik mælk der. Der er ikke så meget mere, vi kan gøre, forklarer direktøren.

Isbjørnetvillingerne kom til verden natten til onsdag og vejede 700 g ved fødslen. Ilka er også mor til et sæt andre tvillinger, ligesom den berømte isbjørn Siku blev født af hende. I hans tilfælde kunne moren ikke producere mælk, så Siku blev fodret med sutteflaske af dyrepasserne.  

I videoen øverst på siden kan du høre øjeblikket, hvor isbjørneungerne første gang fik mælk fra moren.    

06:17

Hør dyreparkdirektøren Frank Vigh-Larsen fortælle alt om fødslen af isbjørnene. 

Luk video