Teleindustri svarer på kritik: Sommerland kan sagtens få bredbånd

Ejeren af Djurs Sommerland beklager sig over dårligt internet, men det ser faktisk ikke så skidt ud, mener teleindustrien

For nylig kunne vi fortælle historien om en utilfreds direktør hos Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, der savnede hurtigt bredbånd i forlystelsesparken på Djursland. Nu svarer Teleindustrien igen. Det er muligt at skaffe internet til området, hvis man vil betale for det, lyder det.

- Med en helt beskeden indsats er det på meget kort til lykkes at finde flere mulige løsninger til Djurs Sommerland blandt Teleindustriens medlemmer baseret på fiber, radiolinks eller trådløs teknologi. Det handler nok mest om, at direktøren ikke vil betale det, som det koster, siger direktør i Teleindustrien, Jakob Willer, til TV2 ØSTJYLLAND.

Henrik B. Nielsen oplever, at man i parken er stærkt begrænset af nettet.

- Det går alt for langsomt. Selv når vi bare skal rundt på internettet og downloade simple dokumenter, så tager det tid, har han tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mente desuden, at det var problematisk, at der ikke faldt penge af til Djursland fra den såkaldte Bredbåndspulje. Midler herfra kunne så have kommet parken til gode.

Skal droppe jammer og ynk

- Det er rigtig positivt, at myndighederne ikke har givet offentlig støtte til en bredbåndsløsning til Djurs Sommerland – en millionforretning med mere end 700.000 årlige gæster, som har investeret 400 mio. kr. i nye forlystelser og anlæg siden 2008, og som bare sidste år havde et overskud på 52 mio. kr. Der burde være råd til selv at foretage investeringen i en bredbåndsforbindelse, og betale hvad det koster uden at kræve offentlig støtte og fremstå med jammer og ynk over, hvor skidt det står til, siger Jakob Willer til den udmelding.

Teleindustrien mener faktisk, at det slet ikke står så skidt til på Djursland og i området nær Djurs Sommerland. Ifølge direktøren er der fibernet 1,6 km væk.

- Realiteten er, at alle virksomheder kan få bredbånd. Det er alene et spørgsmål om, hvor meget man skal investere. Og der er tale om en investering på linje med alle mulige andre investeringer i forretningskritiske anlæg og maskiner, siger Jakob Willer.

Nu håber han på, at Djurs Sommerland vil tage fat i leverandører af bredbånd og finde frem til en løsning. Noget som Henrik B. Nielsen også er villig til. 

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv