Lokalt samlingssted klar til flere våde sæsoner efter renovering

Sidste år måtte kommunen lukke det, men nu er et nyt og forbedret svømmebad i Kolind klar til flere sæsoner

02:36

VIDEO: 10-årige Erika Andersen var søndag blandt de mange badegæster i Kolind Svømmebad.

- Man kan godt sige, vi åbner 10 dage for sent. Man kan også sige, det er en måned for sent, men jeg tror også, at der er nogen der er glade for regnvejret i dag, og jeg er sikker på, at sommeren ikke er ovre endnu.

Byrådspolitikeren Riber Hog Anthonsen (V) kan godt se det humoristiske i, at friluftsbadet i Kolind bliver genåbnet på en regnvejrsdag efter en måned med høj sol og masser af varme.

Læs også Dennis satte verdensrekord: Svømmede uafbrudt i 17 timer

Riber er formand for udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune, der har valgt at bruge en del penge på en omfattende renovering af Kolind Svømmebad.

Et samlingspunkt i kystrig kommune

Kommunen måtte sidste år smide badhåndklædet i ringen og lukke friluftsbadet, der var blevet for nedslidt at bruge. Anlægget kunne ikke længere leve op til kravene til vandkvalitet i svømmebade. 

Mange af vores borgere bruger kysten meget, så det er vigtig for os, at de lærer at svømme. 

Riber Hog Anthonsen (V), Syddjurs Kommune

Søndag er al teknik dog renoveret, og dermed kan en 45-årig tradition fortsætte.

- Vi er en meget kystrig kommune, og mange af vores borgere bruger kysten meget, så det er vigtig for os, at de lærer at svømme. Det har været vigtigt bruge penge på det her, så det kan komme op og køre igen, siger Riber Hog Anthonsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Friluftsbadet er ifølge de lokale et samlingspunkt for området, og det er frivillige kræfter, der står for driften af svømmebadet.

Vores udsendte medarbejder, Asbjørn, er lidt af en vandhund. Dem var der rigtig mange af ved søndagens genåbning af Kolind Svømmebad.

Klar til flere sæsoner

De to opvarmede bassiner i friluftsbadet ligner sig selv efter renoveringen, men al teknik og rørføring er blevet opdateret, og dermed skal friluftsbadet være klar til mange flere sommersæsoner.

Kolind Svømmebad er efter en omfattende renovering af teknikken klar til sommersæsonen. Søndag d. 10. juni kl. 11 er der indvielse med fri entré, is og svalende svømmeture til alle.

Læs også 19-årige Daniel sælger svømmetøj på nettet: Blev årets Ener

Friluftsbadet holder åbent alle dage i skolernes sommerferie, og Riber Hog Anthonsen ser flere fordele ved udendørsbadet.

- Under åben himmel er noget helt andet end en svømmehal, og det er nogle helt andre kontrollerede forhold end at tage til stranden. Jeg har talt med mange, som siger, at de er trygge ved at sende deres børn herop, fordi der er styr på sagerne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
 
Udover at holde åbent i skolernes sommerferie benyttes friluftsbadet også af Kolind Centralskole og Svømmeklubben Delfinen. 

For de interesserede ser åbningstiderne i Kolind Svømmebad ud som følger:

Åbningstider

Juni:
Mandag, onsdag og fredag kl. 7-8
Tirsdag, torsdag og fredag kl. 15-18
Weekender kl. 11-18
 
Skolernes sommerferie:
Mandag, onsdag og fredag kl. 7-8
Mandag og onsdag kl. 11-16
Tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18
Weekender kl. 11-18