Halvanden mio. til trafiksikring

Penge går til at sikre hovedvej

Foto: Colourbox

Et nyt projekt skal nu sikre endnu mere sikre veje i og omkring Hornslet på Djursland. Syddjurs Kommunes udvalg for natur, teknik og miljø, har valgt at bruge 1,5 mio. kr. på trafiksikring at byens store vej Rosenholmvej, efter at en borgergruppe har gjort opmærksom på de problemer bløde trafikanter kan have på vejen.

- Jeg er rigtig glad for at vi sammen i udvalget har opprioriteret Rosenholmvej, så den nu trafiksikres. Borgerne har være gode til at vise behovet for mere trafiksikring, og jeg er sikker på at projektet vil få stor betydning for trafiksikkerheden for børn og unge i hornslet, fortæller udvalgets formand Per Dalgaard i en pressemeddelelse.

Det nye projekt kombinerer foreslag fra borgerne og betyder blandt andet, at farten nogle steder sænkes til 40 km/t, samtidig med at der opstilles fartmålere. Desuden etableres der yderligere en fodgængerovergang i midten af byen.

Kommunens planer rækker også længere end trafiksikring. i 2015 skal der etableres en cykelsti imellem Hornslet og Aarhus, samt afsættes 500.000 kr. til andre puljer, der skal forbedre trafikforholdene i og omkring byen.