Flere grunde til Quist Busks budget-exit

Løsgængeren Anette Quist Busk er ikke en del af den nye budgetaftale i Syddjurs kommune

Torsdag aften blev et flertal af politikerne i Syddjurs Kommune enige om budgettet for de kommende år.

Det er dog ikke alle politikerne, der er med i den nye budgetaftale.

Dansk Folkeparti og løsgængeren Anette Quist Busk havde forladt forhandlingen inden, at underskrifterne blev sat på aftalen.

Anette Quist Busk forlod forhandlingsbordet tirsdag aften, da hun generelt mener, at der er for lidt menneskelighed og for meget regneark i budgettet. Hun var heller ikke med i aftalen sidste år.

- Jeg forsøgte at være med, for jeg vil gerne tage ansvar. Men det var umuligt, da de andre blandt andet ville spare 4,1 millioner kroner på det, der hedder familieplejerne, som tager sig af anbragte børn, siger Anette Quist Busk til tv2oj.dk og fortsætter:

- Jeg forsøgte at anvise, at man kunne spare pengene på en anden måde. Nemlig ved at man reducere i direktionen og på chefniveau i kommunen, men det blev ikke modtaget vel.

Flere årsager

Besparelserne for familieplejerne er blot en af flere årsager til, at den tidligere S-politiker ikke ville være med i budgetaftalen.

- Vi snakker om, at vi skal inkludere 96 procent af vores børn i normalområdet. Men når vi politikere endnu ikke har en definition af det, så er det som at sejle et skib uden en kaptajn, siger Anette Quist Busk og tilføjer:

- Det er åbenbart vigtige at blive enige om de økonomiske rammer end at forstå indholdet.

Budgettet på plads i Syddjurs Kommune

Hun fortæller, at Ringparkens 20 plejeboliger i Ryomgård ikke sikret overlevelse på langt sigt, hvilket hun gerne så.

Skal værne om lokalsamfundene

- Jeg er imod, at Ringparkens plejeboliger skal ofres for at finansiere plejehjemssiloen i Rønde. Jeg vil gerne værne om lokalsamfundets eksistens, men gang på gang bliver der fjernet noget, og så bliver det sværere at fastholde, at man gerne vil bo der, siger Anette Quist Busk med henvisning til, at der i budgettet for de kommende år er afsat 150 millioner kroner til plejeboliger i Rønde og Kolind.

Derudover er hun heller ikke er tilfreds med beslutninger på skoleområdet.

- Jeg kan ikke acceptere, at vores 10 selvstændige folkeskoler laves om til 10 lokationer ved underskrift af forligsteksten. Det skal afgøres som et selvstændigt punkt på byrådets dagsorden. For det første fordi vi dermed giver forvaltningen hals- og håndsret over skolerne. For det andet fordi det vil betyde, at de store skoler sluger de små, og for det tredje fordi det er med til at udsulte vores lokalområder, siger Anette Quist Busk.