Fædre på flette-kursus: Av, far! Du river mig i håret

12 døtre med flotte fletninger. 12 fædre med ømme fingre. Det var resultatet efter et flettekursus, hvor fædre lærte, hvordan man laver flotte fletninger

- Av, far! Du river mig i håret, lyder det fra en lille pige inde fra frisørsalonen.

Den lille salon Hair by Adelsböll i Ryomgård på Djursland er fyldt med 12 anspændte fædre, der med tungen lige i munden og svedperler fra panden forsøger at lave fletninger i deres døtres fine, lange hår.

Flere må starte forfra, da fingrene gentagne gange snubler over hinanden og ikke vil, som fædrene vil.

Der blev flettet mange steder i salonen. Yderst til venstre står Anders Møgeltoft Harder og laver fletninger på sin datter Laura.
Der blev flettet mange steder i salonen. Yderst til venstre står Anders Møgeltoft Harder og laver fletninger på sin datter Laura.

Da må de to salonejere og søstre, Maria Adelsböll Lang Busch og Malene Adelsböll Nikolajsen, træde til og atter vise, hvordan man laver den franske fletning korrekt.

- Det er vildt, hvordan de bare lige drejer håndleddene, og så er fletningen lavet. Og så med de lange negle, de render rundt med – jeg fatter det ikke, siger Anders Møgeltoft Harder, en af de fædre, der har meldt sig kurset, og som selv måtte kalde på assistance undervejs.

Morgenhåret skal sættes

Anders Møgeltoft Harder har tre døtre og har taget datteren med det længste hår, Laura, med på kurset. Han afleverer sine døtre i børnehave og skole tre gange om ugen, og i den forbindelse vil han gerne kunne hjælpe dem med at sætte hår om morgenen.

- Altså, det eneste, jeg kan finde ud af, er, at sætte en klemme i håret eller lave noget, der ligner en hestehale eller bare lade det hænge. Og det er de (døtrene, red.) jo ikke helt tilfredse med. Så nu må jeg prøve at gøre noget ved det, siger han og redder Lauras hår igennem, så det er klar til at blive friseret.

Kurset startede med pizza og øl til fædrene samt sodavand til børnene og lidt kage og kaffe til slut. På kurset skulle fædrene lære at lave forskellige frisurer. De startede med en almindelig fletning, og efterhånden steg sværhedsgraden, og fædrene skulle også prøve kræfter med franske fletninger og sildebensfletninger.

Det er søstrene Maria Adelsböll Lang Busch og Malene Adelsböll Nikolajsen, der ejer salonen.
Det er søstrene Maria Adelsböll Lang Busch og Malene Adelsböll Nikolajsen, der ejer salonen.

Kurset blev totalt udsolgt allerede efter et par timer, og hvis det fortsat viser sig at være en succes, overvejer salonejerne at lave flere af den slags kurser i fremtiden.

Der blev også sprayet flotte mønstre på håret. Laura valgte et dødningehoved og grøn spraymaling til at pifte sin frisure op.
Der blev også sprayet flotte mønstre på håret. Laura valgte et dødningehoved og grøn spraymaling til at pifte sin frisure op.

- Vi oprettede kurset, fordi der var flere fædre, der prikkede os på skulderen og spurgte, om vi ikke kunne lave et arrangement for fædrene på samme måde, som vi laver arrangementer for mødrene. Den gik vi og summede på i et par dage, og så tænkte vi ’Ja, hvorfor egentlig ikke?’, og så oprettede vi et kursus.

Hårsejr til fædrene

Efterhånden som tiden skrider frem, falder der mere ro over salonen, og man kan se, at flere af fædrene begynder at fange fidusen. Selv Anders Møgeltoft Harder er tilfreds med det endelige resultat. En flot sildebensfletning.

- Jeg synes godt nok, det har været svært. Men jeg synes da, det er et fint resultat, når jeg ikke har prøvet at sætte hår før. Jeg er rigtig glad for, at jeg deltog i kurset, for jeg har fået en masse tips og tricks med mig hjem, siger han.

Laura bakker sin far op:

- Jeg synes, at han klarede det rigtig godt. Det gjorde lidt ondt i hovedet nogle gange. Han tager lidt hårdere fat end mor. Men jeg synes faktisk, at sildebensfletningen er rigtig flot – det kan mor ikke engang lave, siger hun.

Et styks koncentreret far.
Et styks koncentreret far.

Kurset fandt sted onsdag denne uge. På onsdag d. 11. oktober afholder Maria Adelsböll Lang Busch og Malene Adelsböll Nikolajsen det andet og sidste flettekursus for fædre i denne omgang. Også dette kursus er udsolgt.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan Anders Møgeltoft Harder klarede flettekurset.

20200513-145410-3-1920x1920we

play Borgmester indrømmer: - Beslutning om ekstra grødeskæring gik for stærkt

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

værtshus Vores Sted Nørregade Aarhus

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed