Direktør: Et unikt materiale

Store muligheder med ny betontype

Betonproducenten Perstrup i Kolind har sammen med firmaet Abeo fået eneret på en helt ny form for beton.

De nye betondæk er meget mere fleksible end de traditionelle, og der er derfor store fremtidsmuligheder i materialet, fortæller administrerende direktør i Abeo, Hans Terney Rasmussen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge direktøren vil betonelementerne i første omgang komme byggebranchen til gode. Den nye slags beton er markant tyndere og lettere, og man vil derfor kunne opnå en besparelse ved at bruge materialet, fordi man skal bruge mindre materiale:

- Der er et ønske fra markedet om, at man får byggematerialer, som indeholder flere funktioner i ét og samme. Vi har ikke før haft betondæk, som har alle de egenskaber, som vores har, siger Hans Terney Rasmussen, administrerende direktør i Abeo, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udover, at materialet er mere fleksiblet, er det også dobbelt så godt til at absorbere lyd, bedre til at brandsikre og bidrager til mindre CO2-udslip.

Fleksibiliteten gør, at de nye betondæk med fordel kan bruges til at bygge broer:

- Vi kan opføre broer væsentligt hurtigere, end vi gør i dag. Vi kan reducere opførelsestiden for broer væsentligt, siger Hans Terney Rasmussen, direktør i Abeo, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De nye betonelementer bliver sat i produktion på Perstrups fabrik i Kolind i næste uge.