Derfor hitter youtuberne: Sofie og Anders giver svaret

Mange klikker dagligt ind på YouTube for at følge favoritterne. Her fortæller Sofie Søgaard Møller og Anders Mellerup Hansen, hvad youtuberne giver

På Rønde Efterskole går søndagen med afslapning foran computeren.

En del af underholdningen står youtuberne for - unge, der laver videoer med alt fra tanker om hverdagen, snak om realitystjerner til computerspil.

- Jeg ser mest Armin og Eiqu - og så nogle gange nogle piger, der sidder og lægger make-up, siger Sofie Søgaard Møller, der går på Rønde Efterskole. 

- Nogle gange kan det være hverdagsting som at køre i tog. Også det med at lægge make-up og se, hvad andre gør og tænker, det synes jeg er fedt, tilføjer hun.

Giver gode grin

Anders Mellerup Hansen, der også går på Rønde Efterskole, kalder YouTube-kiggeriet for god underholdning. 

Anders Mellerup Hansen går på Rønde Efterskole.
Anders Mellerup Hansen går på Rønde Efterskole.

- Jamen, jeg får måske et godt grin en gang imellem. Jeg ved ikke, hvor meget vigtig information, jeg får ud af det, men det er helt klart godt tidsfordriv, siger han.

Flere youtubere kan leve af at lave videoer.

quote Jamen, jeg får måske et godt grin en gang imellem. Jeg ved ikke, hvor meget vigtig information, jeg får ud af det, men det er helt klart godt tidsfordriv.

Anders Mellerup Hansen, efterskoleelev

Det kan lade sig gøre gennem indhold, der sponsoreres af virksomheder, som ser store fordele i lade en person, de unge kender, reklamere for deres produkt.

De to efterskoleelever ser ikke sponsoreringen som noget problem.   

- Jeg tænker ikke så meget over det, fordi det er jo bare noget, der er blevet normalt i verden nu. Jeg tænker bare, at så længe jeg bliver underholdt, så er det jo fint, at de kan tjene nogle penge på det, og jeg ikke skal betale for det, siger Sofie Søgaard Møller. 

Anders Mellerup Hansen tilføjer:

 

- Altså, jeg kan jo lade være med at købe det her produkt, hvis det er det. Men jeg får jo også en viden om det her produkt. Og jeg kan selv gå ind og forholde mig til, om det her er noget, jeg vil have. Så jeg synes, det er en god ting, at de her youtubere kan blive sponsoreret.

Kan I ikke godt gå lidt tabt i, hvad der sker ude i verden, når I sidder og ser, hvad ham her Armin han laver på strøget?

- Det kan man jo godt nogle gange, men så sidder jeg jo og ser TV Avisen med mine forældre på nogle andre tidspunkter, og man har jo også Facebook, hvor der bliver opdateret. Man sidder jo ikke og ser det 24/7, men man kommer til nogle gange at tænke på noget andet end verden. Det, synes jeg også, kan være for meget nogle gange, siger Sofie Søgaard Møller.

- Jeg synes helt klart, jeg får noget viden. Også omkring omverdenen, hvad der sker i de forskellige lande, fordi de her youtubere har måske også en holdning til, hvad der sker i verdenen, siger Anders Mellerup Hansen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen. 

Signe Gren er digital rådgiver. Her i interviewet fortæller hun om de unge og deres YouTube-vaner.

 

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

20210128-112855-A-1920x1280we

Test dig selv: Kan du klare journalisternes optagelsesprøve?

Dagens mest læste