Tipier og igloer skal hylde fællesskabet på Smukfest

Tre nye boformer skal skabe interaktion og få voksne til at lege på 38. udgave af Danmarks Smukkeste Festival

Et bæredygtigt paphus, en tipi eller en sommeriglo med plads til 20 mennesker.

Det er de tre nye boformer, som gæsterne på dette års Smukfest kan se frem til, når musikfestivalen slår dørene op i Skanderborg på onsdag.

Fællesskab er den kerneværdi, som festivalen bygger på. Og det skal også komme til udtryk i den måde, festivalgæsterne bor på, siger Jonas Hallberg, der er kreativ chef.

Søndag åbnede festivalpladsen. Du kan se video fra åbningen her. 

- Vi laver de her nye måder at bo sammen på for at skabe et rum, hvor man kan være sammen på en legende måde, som udfordrer og opfordrer til at være social. Det er en måde at hylde fællesskabet på.

- Når mennesker møder hinanden og skal overnatte side om side med nogen, de ikke kender, så bliver man nødt til at interagere. Her er det voksne, der leger, siger Jonas Hallberg.

quote Sommerigloen er skabt ud fra idéen om sammenhold. Det spændende ved boformen er integrationen mellem forskellige mennesker. 

Asger Møller

40.000 mennesker skal overnatte på på de otte campingområder. Smukfest har haft tradition for at udvikle alternative boformer, som bryder med det traditionelle telt, i over et årti.

I 2005 blev den første kreative festivalbolig introduceret, det var en knap fire meter høj øldåse til to overnattende gæster, som blev udsolgt på blot 40 sekunder.

Sidenhen er grissehytter, skotøjsæsker og de mere luksuriøse tenthouses kommet til festivalen, hvor partoutbilletterne i år blev udsolgt rekordhurtigt på bare fem timer.

Asger Møller leder det bæredygtige byggefirma Treebo og har udviklet den seks meter høje sommeriglo, som slår dørene op for første gang. I bofællesskabet skal 20 gæster, som aldrig har mødt hinanden før, bo sammen.

Gæsterne strømmede til den store festivalplads søndag. 
Gæsterne strømmede til den store festivalplads søndag. 

- Sommerigloen er skabt ud fra idéen om sammenhold.

- Det spændende ved boformen er integrationen mellem forskellige mennesker. Det kan på en måde beskrives som et socialt eksperiment, siger han.

50.000 festivalgæster samles under bøgetræerne

Festivalboligen er lavet af træ og hampstof og kan holde til at blive genbrugt på festivalen de næste 20 år, hvis den bliver olieret og opbevaret trygt.

De 150 nye paphuse skal kun huse gæster på én festival, derefter skal de nedbrydes og genanvendes til toiletpapir på Smukfest 2018.

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

aarhus åen å

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

20201204-122023-L-1920x1277we

Miljøminister efter sigtelse: - Det er helt uacceptabelt

Dagens mest læste