Regn skræmmer gæster: Billetter til salg og korte ventelister

På salgssider som Den Blå Avis er der lige nu rigtig mange billetter til Smukfest, der sælges for ganske fornuftige priser

Selvom regnen også prægede sidste års festival, så havde gæsterne en fest. Foto: Axel Schütt - Scanpix

Der er totalt udsolgt af partoutbilletter til dette års Skanderborg Festival i næste uge, men nu hvor festivalen nærmer sig, og vejret ikke tegner alt for lovende, ønsker flere at komme af med overskydende billetter.

Det fremgår tydeligt af dba.dk med blandt andet partoutbilletter til salg under normalprisen, og også hos Smukfest ser man tendensen.

- Vi har ingen partoutbilletter i overskud eller noget i den stil, men vi kan se på vores ventelister, at de er kortere end normalt. At der er billetter til salg på diverse sider, skyldes formentlig vejrudsigterne, siger talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Politiet advarer: Folk snydes for festival-billetter

Det er samtidig stadig muligt at købe dagsbilletter til onsdag eller søndag på festivalens hjemmeside. Her opfordrer talsmanden også folk til at overdrage andre billetter.

- Folk kan jo handle indbyrdes, men for at undgå snyd så har vi et sikkert system til overdragelse af billetter. Det er klart den bedste måde at handle på, siger Poul Martin Bonde.

Til at afhjælpe de gener, der følger af regnvejr, brugte vi i 2016 blandt andet 1000 m3 flis, 2500 tonstunge jernplader, 20 læs skærver, 10 læs grus, 15 læs muld og 20 læs sand.

Poul Martin Bonde, talsmand

Han mærker helt klart, at der lige nu bliver overdraget rigtig mange Smukfest-adgangsbeviser. Vejret og at en del brænder inde med ekstra billetter er formentlig hovedårsagerne. Netop vejret giver også andre udfordringer end overdragelser af billetter.

- Vi har udfordringer, når vejret er ustadigt og vådt. Det koster noget ekstra, når vi skal lægge ekstra flis, grus og jernplader på pladsen. Men vi har dygtige folk på opgaven, der nok skal sørge for en superflot plads, siger talsmanden.

00:45

I år kommer en Lenin-statue til at være en del af pladsen i Bøgeskoven. Se den komme på plads her. 

Luk video

Også sidste år måtte festivalen bruge ekstra ressourcer på at klare regnen, som især væltede ned den første dag.

- Til at afhjælpe de gener, der følger af regnvejr, brugte vi i 2016 blandt andet 1000 m3 flis, 2500 tonstunge jernplader, 20 læs skærver, 10 læs grus, 15 læs muld og 20 læs sand. Det bliver nok både det samme og mere til her i 2017, siger Poul Martin Bonde.