Så er det slut med oversvømmelser i Låsby

Tusind mennesker deltog i åbningen af Låsby Søpark, der fremover skal opsamle store mængder regnvand

Tusind lokale fra Låsby overværede i dag den officielle åbning af Låsby Søpark.

Søparken består af to regnvandsbassiner, som er designet til at kunne håndtere voldsomme skybrud.

- Det er en fornøjelse at se at fra at være et problem, er det nu blevet en mulighed og en gevinst for de beboere, der bor i nærheden, siger Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg Kommune.

Lige ved siden af den nye Søpark ligger plejehjemmet Søndervang.

Her bor Hans Iversen. Han husker tydeligt julenat 2013, hvor 5,5 mio. liter vand oversvømmede plejehjemmet. Det gik blandt andet ud over hans el-scooter, der druknede i plejehjemmets kælder. Mængden af vand var mere end, hvad det daværende regnvandsbassin kunne rumme.

- Det var sgu ikke så godt. Det græd jeg over, siger Hans Iversen.

På landsplan blev der i 2011 betalt erstatninger for 6,2 mia. kroner efter sommerens skybrud, hvor masser af boliger stod under vand. Derfor pålagde Regeringen kommunerne ansvaret for at gøre noget ved problemerne

Derfor var det da også en tilfreds erhvervs- og vækstminister, der i dag var med til at åbne Låsby Søpark.

- Hele den tankegang, der ligger bag Låsby Søpark, som nu bliver officielt indviet i dag, viser et stærkt samarbejde fra kommunens side. Det er et super relevant og interessant projekt, siger Troels Lund Poulsen.

Låsby ligger lavt, så alt vand fra oplandet er gennem tiden raslet ned i byen. Derfor er byen en af de byer i Danmark, der er mest ramt af oversvømmelser. Fremover skal de store mængder vand, der kommer ned fra oven samles op i de to store søer.

Øverst kan du se hele indslaget fra åbningen af Låsby Søpark.