Dæmningsskred lukker travl togstrækning hele weekenden

Et ødelagt gennemløb under banen nord for Hinnerup betyder massevis af togaflysninger frem til mandag

Skal du med toget mellem Aarhus og Randers i weekenden, skal du finde en alternativ løsning eller benytte dig af de indsatte togbusser.

Et såkaldt dæmningsskred mellem Hadsten og Hinnerup aflyser al togdrift på strækningen mellem Aarhus og Langå fra lørdag morgen klokken 05.00 til mandag morgen klokken 05.00 . Det oplyser Arriva og Banedanmark.

Læs også Cityforening støtter overdækning af banegrav

Allerede på nuværende tidspunkt har Arriva aflyst sin kørsel på strækningen, da det ene spor, som stadig er tilgængeligt, benyttes af DSB fredag.

Banedanmark oplyser, at der fra lørdag morgen klokken 05.00 til mandag morgen klokken 05.00 indsættes togbusser på strækningen mellem Aarhus og Langå.

Dermed er alt togtrafik på strækningen indstillet i weekenden  på grund af det ødelagte gennemløb under banen lidt nord for Hinnerup, som har undermineret jorden under det ene spor på strækningen.

Læs også Lokal aktivist om nyt stoppested i Thorsager: Jeg fik tårer i øjnene

- Vi kan afvikle trafik i det ene spor, imens vi har lukket det andet. Lørdag morgen får vi en spærring indtil mandag morgen, hvor vi kan komme til at udbedre skaderne under sporet. Selv om det ikke syner af meget, så skal vi grave hele underbygningen under sporet og selve sporkassen ud, hvilket strækker sig over ca. 15 meter, fjerne skinner og sveller, før vi kan etablere et rør, som fremover kan lede vandet væk under banen, siger Mads Thostrup, sektionschef i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Grunden til at det er nødvendigt at lukke det andet spor er, at der er risiko for at underminere sporet, imens vi arbejder med at udbedre skaderne i det andet spor. Så det er af sikkerhedsmæssige årsager, at vi indstiller togtrafikken i begge spor indtil mandag morgen.

Her kan du se, hvordan det påvirker din planlagte togrejse - DSB - Arriva.

Det er i området her ved Haraldslundvej nord for Hinnerup, at sammenfaldet under banen er sket.