Ry-sagen: De fire drenge netop løsladt

De fire drenge, der er tiltalt i Ry-sagen, er mandag blevet løsladt

Der er ikke længere nogen risiko for, at de kan påvirke hinandens eller vidners forklaring, siger anklager Anne Holm Christensen.

Læs også Læge: Hurtig behandling reddede 16-årigt brandoffer

Anklageren påstår, at de tiltalte idømmes en straf på halvandet års fængsel. Hun er villig til, at en del af dommen gøres betinget, således at drengene kun skal afsone seks måneder. De har allerede været varetægtsfængslet i tre måneder.

Læs også Nye oplysninger i Ry-sagen: Kun én dreng hjalp brandoffer

De fire drenge, der er tiltalt for et livsfarligt brandangreb mod en 16-årig dreng, står ifølge anklageren til halvandet års fængsel.

Læs også Ombudsmanden går ind i sag om brandoverfald i Ry

Hun er dog villig til, at hovedparten af straffen - et år - gøres betinget, mens det resterende halve år gøres ubetinget.

Drengene har siddet varetægtsfængslet i knap tre måneder.

Ry-sagen

- 6. februar bliver en 16-årig dreng med afghansk baggrund angrebet af fire jævnaldrende drenge. De fire jævnaldrende kaster en antændt flaske med benzin ud over drengen

- Drengen bliver stærkt forbrændt fra livet og ned

- Den afghanske dreng går knap en kilometer hjem til familiens hus efter angrebet, hvorefter han straks bliver bragt til sygehuset

- Drengen bliver indlagt i kritisk tilstand, men er uden for livsfare

- Fire drenge fra Ry anholdes. De er alle etniske danskere

- De fire drenge bliver varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet efter straffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold

- Drengene er i alderen 15-16 år, og grundet deres lave alder opholder de sig nu på lukkede ungdomsinstitutioner

- Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), har bedt om en redegørelse af forløbet

- Redegørelsen består af seks sider. Den blev offentliggjort onsdag 15. februar, og på baggrund af den blev der stillet yderligere spørgsmål fra byrådspolitikerne. 

- Anklagemyndigheden opgiver at rejse tiltale for drabsforsøg. I stedet hedder tiltalen grov vold under særligt skærpende omstændigheder. 

Kilder: Sydøstjyllands Politi, Skanderborg Kommune og Ritzau