Dykker slår nordisk rekord

Fridykker fra Ry blandt verdens bedste

Den 20-årige fridykker Rune Hallum fra Ry har sat ny nordisk rekord i disciplinen længdedykning uden finner. Det skete under fridykkerstævnet "Finish Open 2011" i Finland.

Det gælder om at dykke så langt som muligt på blot et enkelt åndedrag uden brug af finner eller andre hjælpemidler.

Det lykkedes Rune at dykke 200m (otte banelængder) og dermed slå Stig Åvall Severinsens gamle verdensrekord på 186m, fra 2007. Kun tre personer i verden har hidtil formået at dykke 200m i denne disciplin, og blandt dem er Rune Hallum langt den yngste.

Dette resultat giver ham en foreløbig første plads på dette års verdensrangliste og det tyder godt for chancerne til det kommende VM i oktober.

Stævnet foregik i den finske hovedstad Helsinki og bestod af tre forskellige discipliner. I den anden disciplin vejrholdning på tid holdte Rune vejret i 6 minutter og 26 sekunder, hvor han tidligere har holdt vejret i næsten otte minutter. I den sidste disciplin længdedykning med finner, valgte Rune at lave et sikkert dyk og sikre sig den samlede sejr, med et dyk til 166m. Under VM sidste år satte Rune danmarksrekord i denne disciplin med et dyk til 229m.

Rune var med på det danske landshold, som sidste år vandt hold VM i fridykning.