Bettina søgte om kørestol: Der gik 13 måneder, før hun fik svar

Bettina Jensen er førtidspensionist og gangbesværet. For over 13 måneder siden ansøgte hun kommunen om en kørestol. Den ansøgning blev afvist, men nu har hun fået svar på sin ankesag.

404 dage skulle der gå, før Bettina Jensen fik bevilget en kørestol af Skanderborg Kommune.

- Jeg er rigtig glad. Det føles dejligt, for jeg vidste, at jeg havde ret fra start, siger Bettina Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ankestyrelsen har givet Bettina Jensen medhold i hendes ankesag, og det betyder, at hun snart kan komme på ture med hendes familie igen.

- Det betyder sindssygt meget for mig, at jeg kan være en del af familien igen, siger Bettina Jensen.

Men den sag, der ifølge Betinna Jensen skulle have taget maksimalt 16 uger, har taget en del længere tid end ventet.

- Jeg er glad i dag, men jeg synes også, at det er for dårligt. Det er træls, at en så oplagt sag skal så langt ud, før den bliver afgjort, siger Bettina Jensen.

quote Jeg håber, at alt den fokus jeg har fået, gør en forskel for andre mennesker.

Bettina Jensen

Bettina Jensen vågnede en dag i 2015 og var lammet af smerter. Hun havde tre diskusdegenereringer – slidgigt og klemte nervebaner i ryggen.

Derfor ansøgte Bettina Jensen Skanderborg Kommune om en ordentlig kørestol, som passer til hendes størrelse og kan klare hendes vægt.

Hun ville gerne tage på ture med familien i stedet for at sidde alene tilbage derhjemme, da hun kun kan gå omkring 100 meter.

Skanderborg Kommune afslog hendes ansøgning efter ti måneder. I afslaget skrev de, at en kørestol ikke var et egnet hjælpemiddel til hende, da det ville være vanskeligt for hendes familie at skubbe hende, når hun og kørestolen har en samlet vægt på cirka 141 kilo.

Du kan læse mere om Bettinas sag her.

Har selv anskaffet sig en kørestol

Efter TV2 ØSTJYLLAND fortalte Bettina Jensens historie sidste år, henvendte en kvinde sig til Bettina Jensen, og tilbød hende sin kørestol. Kvinden synes ikke, at kommunen var sit ansvar værdigt og tog derfor selv handling.

- Det var jeg meget taknemmelig for. Det var jo fordi, vi ikke vidste, om kommunen ville sige ja eller nej til bevillingen, siger Bettina Jensen.

Betinna Jensen ved ikke, hvad bevillingen får af betydning, nu hvor hun selv har anskaffet sig en kørestol, og hun vil derfor undersøge hvor længe bevillingen varer.

- Den kørestol jeg har fået, den holder jo ikke evigt. Jeg håber, at bevillingen stadigvæk er gyldig, når denne kørestol giver op, så jeg ikke skal igennem samme proces næste gang, siger Bettina Jensen.

Bettina Jensen i den kørestol, som hun har fået af en privat borger.
Bettina Jensen i den kørestol, som hun har fået af en privat borger. Foto: Privatfoto

Hun håber, at det kan gøre en forskel for andre mennesker i samme situation.

- Jeg håber, at alt den fokus jeg har fået, gør en forskel for andre mennesker. At det kan rykke noget i kommunen. Hvor mange får et nej, og har givet op, da de ikke havde overskud til mere?, siger Bettina Jensen.

Bettina Jensen fortæller, at Skanderborg Kommune kontakter hende inden længe, for at informere hende yderligere om hendes bevilling af kørestol. 

20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

thea1

12-årige Thea klipper sit hår for at hjælpe syge børn

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

IMG_6997

Tre biler stødt sammen: Personer fastklemt i bil

Dagens mest læste