Vinterbadere står med lang næse: Klubhuset bliver ikke erstattet

Vinterbadere i Silkeborg står med en lang næse, efter deres klubhus brændte ned. Silkeborg kommune vil nemlig ikke bygge et nyt til dem.

Siden deres klubhus brændte ned den 18. oktober 2018, har vinterbaderne fra Den Blå Tap i Silkeborg ikke haft meget medvind.

Sidste år brugte Silkeborg kommune nemlig anledningen til at bygge et nyt søbad for offentligheden, og her blev der ikke lavet særskilt plads til vinterbaderne.

- Vi må ikke have vores billeder og andet, der signalerer, vi er en klub. Vi må ikke have et bord, hvor vi kan fejre en lille fødselsdag. Alt det, der betyder noget for et klubfællesskab, siger Anne-Katrine Nielsen, der er klubmester i Den Blå Tap.

Den 10. januar besøgte vi klubben fra Silkeborg.

Det, de troede skulle være deres nye klublokale, er i stedet blevet til et omklædningsrum for alle. Ikke helt det, de drømte om at kunne varme sig i efter det kolde gys.

- Sagen er den, at når vi arbejder på et areal som det her, er det begrænset, hvor man kvadratmeter vi må bruge. Så det handler om, at flest mulige mennesker skal have noget ud af det, og så må vi ikke etablere noget, der kun er for få mennesker, siger Johan Brødsgaard fra Radikale Venstre, der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Silkeborg kommune.

Den forklaring hjælper dog ikke den 50 år gamle vinterbadeklub.

- Kommunen har jo adskillige foreninger, som har klublokaler rundt om i kommunen. Det giver ikke mening for nogen her i klubben, at vi skulle have klublokaler et andet sted, siger Anne-Katrine Nielsen.

For Anne-Katrine Nielsen er frygten, at manglen på et klubhus i sidste ende vil betyde, at Den Blå Tap forsvinder helt.

- Vores klub er virkelig under pres i øjeblikket. Og det er vi meget kede af, siger hun. 

Inden branden var det planen at renovere søbadet for 400.000kr. Det blev dog besluttet at det gav mere mening at bygge nyt efter branden.
Inden branden var det planen at renovere søbadet for 400.000kr. Det blev dog besluttet at det gav mere mening at bygge nyt efter branden.
Videokonsultation

Videokonsultation med lægen har gjort sit indtog under corona

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend