VIDEO: Det nye stadion i Silkeborg blev sparket i gang

I dag var der første spadestik - eller rettere spark - på det 130 mio. kr. dyre Jysk Park i Silkeborg

Lars Larsen fra Jysk og Silkeborg Kommunes borgmester, Steen Vindum (V), var i dag med til at påbegynde stadionbyggeriet af det nye Jysk Arena. De to fik lov til symbolsk at sparke arbejdet i gang.

- Jeg håber, at det her kan være med til at få Silkeborg IF tilbage på fodbolddanmarkskortet igen. Personligt har jeg ikke haft så meget tid til at komme på stadion, men det kan være jeg med nye forhold og gode pladser kommer det noget mere, siger en tydeligt begejstret Lars Larsen.

Samme begejstring kommer fra kommunens borgmester:

Lars Larsen giver flere stadion-penge

- At vi i dag kan have første spadestik gør mig glad og stolt. Samtidig er jeg glad for den måde, vi finansierer stadionet på. Projektet koster 130 mio, hvor erhvervslivet giver de 70 og Silkeborg Kommune 60. Det er et fuldstændig unikt og enestående partnerskab, fortæller Steen Vindum (V).

Ser det som en god investering

Borgmesteren mener, at stadionbyggeriet viser, hvor vigtigt det er med lokal opbakning, og den håber han på fortsætter. Og i forhold til det rent sportslige, så regner Steen Vindum ikke med, at Jysk Park kommer til at vise andet end superligabold.

1. spadestik til nyt stadion udskudt

- Det kan godt være, at vi ikke er i Superligaen nu, men det er der altså tradition for i byen. Vi skal kigge fremad, og jeg er sikker på, at når stadionet står færdigt i 2017, så er det igen med fodbold fra den bedste række, siger Steen Vindum.

Samme antagelse har storsponsoreren fra Jysk, som har købt sig til navnet på det nye stadion - en beslutning han først og fremmest ser som en god handel.

- Jeg ser det som ganske almindelig markedsføring, og regner med, at navnet bliver nævnt mange steder de kommende år. Pengene er godt givet ud, mener Lars Larsen.

Se indslaget fra det første spark til stadionbyggeriet i Silkeborg øverst i artiklen.

Lars Østergaard

play Overlæge om den laveste positivprocent i fire måneder: - vi risikerer, at tallet kommer til at stige igen

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

COVID 19 LIVE
mundbind

liveblogEU-agentur opfordrer til strengere coronarestriktioner

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests