Unge i Silkeborg stemte til valget

Et rekordstort antal unge i Silkeborg stemte til kommunalvalget i november 2017

01:59

Camilla Nielsen fra Silkeborg var en af de unge i Silkeborg, der stemte til kommunalvalget i 2017.

Flere unge i Østjylland stemmer.

En ny rapport fra Københavns Universitet viser, at de unge har taget stemmegerningen til sig.

I Silkeborg Kommune opfordrede man især de unge til at stemme før kommunalvalget i november 2017. Og efter valget viste det sig, at 81,5 procent af de unge var en tur forbi stemmeboksen. Det var 6,4 procent mere end landsgennemsnittet for de 18-årige.

- Det er da dejligt, at vi går mere op i det. Jeg stemte, fordi, jeg synes, at det var vigtigt og fordi, der var områder i Silkeborg, der skulle gøres bedre, siger Emil Thygesen fra Silkeborg til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Hvert femte opkald til lægevagten kan vente

Støvet image

En af dem, der satte sit første kryds i november 2017 er Camilla Nielsen fra Silkeborg.

- Det blev lidt forventet af mig, fordi jeg nu var fyldt 18 år, og nu skulle jeg ud og prøve det, siger Camilla Nielsen.

Tidligere har det ellers været en stor udfordring at få unge til at stemme. I 2009 havde alle unge under 30 år en valgdeltagelse, der var så lav, at man skulle være 90 år og derover for at have en lavere valgdeltagelse.

Læs også 14 børn indlagt: Drak slushice med kølervæske

Men op til kommunalvalget i 2017 blev der med reklamer og målrettede kampagner sat hårdt ind for at få de unge førstegangsvælgere til at stemme.

- Noget af det, man lykkes med, er at kommunikere, hvor vigtig og essentiel kommunalpolitik er. Det er et område, der har et lidt støvet image, men rent faktisk er der mange borgernære beslutninger, der bliver taget her, siger Johan Brødsgaard (S), der er byrådsmedlem i Silkeborg Kommune

Øverst kan du se hele indslaget om unges valgdeltagelse.