Spjeldnæs vil have dom annulleret

Forsvarer hævder, at sagen og dommen mod den tidligere Jyske Bank-direktør var behæftet med fejl.

Tidligere bankdirektør for Jyske Bank Gibraltar, Jan-Henning Spjeldnæs, kræver sin fængselsdom ophævet. I ankesagen, som Spjeldnæs underskrev torsdag, anmoder den tidligere bankdirektør og hans forsvarsadvokater landsretten om at ophæve byretsdommen og lade hele sagen gå om. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge Spjeldnæs' forsvarsadvokat, Kim Pedersen, er såvel processen i byretten som rettens dom behæftet med en række graverende fejl. Blandt andet hævder forsvarsadvokaten i anken, at dommens uforbeholdne gengivelse af passager fra den civile dom i London i 1997 uacceptabelt har påvirket byrettens bevisførelse til skade for Spjeldnæs.

Annullerer landsretten ikke Jan-Henning Spjeldnæs' fængselsdom, anker forsvaret med krav om frifindelse. Anken indebærer, at en endelig dom i sagen mod den tidligere bankdirektør formentlig tidligst kan afsiges i løbet af 2005.

Jan-Henning Spjeldnæs blev i byretten dømt som hovedansvarlig for, at op mod en halv milliard kroner i perioden 1988-91 forsvandt fra pengekassen i Jyske Banks datterbank i Gibraltar. Spjeldnæs var direktør for datterbanken med den særlige mission at skabe en lukrativ forretning baseret på ejendomshandel og skattespekulation.

Jan-Henning Spjeldnæs har under hele sagen erklæret sig uskyldig.