Skolepioner får sit navn på vejskilt

80 år efter sin død får Theodora Lang, Silkeborgs skolepioner, en plads opkaldt efter sig

Et grønt åndehul ved det nye Campus Bindslevs Plads i Silkeborg bliver Theodora Langs plads eller have.

Dermed vil Silkeborg Kommune anerkende skolepioner og seminarieforstander Theodora Lang, som stiftede en række skoler i Silkeborg og med Th. Langs Seminarium også satte sit præg på læreruddannelsen.

- Vi har ikke lagt os endelig fast på navnet, men nu har vi fundet det rigtige sted. En grøn plads, som vil være samlingspunkt for elever fra det kommende Campus Bindslevs Plads, fra Th. Langs Skoler, Den Kreative Skole og skolernes Fablab, siger Frank Borch-Olsen (K), der er formand for vej- og trafikudvalget i Silkeborg, i en pressemeddelelse.

Pladsen bliver indrettet, når Campus Bindslevs Plads åbner næste år. Den ligger lige op til en af bygningerne i Th. Langs Skole. 

Theodora Lang kom ifølge pressemeddelelsen fra kommunen til Silkeborg som nyuddannet lærer i 1882. Hun var bestyrer af en mindre pigeskole, men ekspanderede hurtigt.

I 1886 åbnede Theodora Lang sin egen skole i nybyggeri ved Skoletorvet, og siden kom flere skoler og læreruddannelse til.  Først en førskolelærerindeuddannelse og i 1900 åbnede Th. Langs Seminarium, som uddannede lærere frem til 1986.

Theodora Lang trak sig som daglig leder i 1927, men var formand for bestyrelsen lige til sin død i 1935.