Lokalplan fra 1968 spænder ben for Stevens drøm om en hal

Steven Svendsen vil bygge en hal på sin grund, men en næsten 50 år gammel lokalplan spænder ben for den drøm. Men nu er der håb forude

02:04

Steven Svendsen fra Grønbæk ved Silkeborg har fået nok af Silkeborg kommune. Fire gange har han fået afslag på at bygge en maskinhal på sin grund. Men en lokalplan fra 1968 siger, at der muligvis skal køre en letbane gennem grunden - men det skal der ikke.

Steven Svendsen driver virksomhed i byen og har ansøgt om at udvide med en maskinhal på sin grund.

- Jeg vil gerne prøve at drive noget erhvervsliv herude i Grønbæk, men kommunen sætter en stopper for det, siger han.

Kommunen begrunder afslaget med baggrund i en næsten 50 år gammel lokalplan 1968. Den siger, at der muligvis skal ligge en letbane, der hvor Steven Svendsen vil bygge sin hal.

Kommune har fastholdt afslag
Kommunen bliver ved med at fastholde afslaget, også selv om Steven selv er kommet med et forslag til en løsning – altså hvis letbanen bliver en realitet.

Læs også Havde Danmarks 3. smukkeste have: Nu er livsværk ødelagt

- Jeg har forespurgt, om vi kan lave et dokument, som gør, at jeg piller hallen ned, hvis de vælger at udnytte de 20 meter, der er forbeholdt en letbane, siger Steven Svendsen.

Udvalgsformand: Fejlen skal rettes
Jarl Gorridsen (V), formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune, har ikke hørt om problematikken før nu, men han kan godt se, at der er noget galt.

- Jeg tænker umiddelbart, at det her er en lidt dum autopilot, der er slået til, fordi en bestemmelse fra 60’erne skal naturligvis ikke forbyde noget erhvervsudvikling i 2016, siger Jarl Gorridsen.

Læs også Kran ragede elkabler ned: Boligblokke var uden strøm

Nu skal der så ses på sagen med friske øjne.

- Det her skulle jo aldrig have nået et politisk bord, men nu må vi tage fat i det og få rettet op på fejlen. Det er det bedste vi kan gøre og så beklage overfor Steven, siger Jarl Gorridsen.

Og det glæder Steven Svendsen, der nu igen tør drømme om sin hal.

- Der spirer da en lille hal nede i maven. Det bliver forhåbentlig til noget, siger han.

Jarl Gorridsen vil tage fat på sagen, når udvalget kommer tilbage fra ferie efter weekenden.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.