Havde Danmarks 3. smukkeste have: Nu er livsværk ødelagt

Et ægtepar fra Balle ved Silkeborg har haft besøg af en ukendt gerningsmand, der har overhældt havens buske og blomster med saltsyre

01:44

Jørn Møller Jensen og Inger Skoudal Larsen er målløse, chokerede og mest af alt meget triste. Det er de, fordi at deres helt store kærlighed – deres elskede have – er blevet ødelagt af en, som har hældt saltsyre ud over de fleste blomster og buske.

- Alle mine pelargonier og alle sommerblomster var brune og visne. Så kigger jeg op på taget, fordi jeg tror, at det er noget, der kom ned fra himlen, fortæller Inger Skoudal Larsen om øjeblikket, hvor ødelæggelserne blev opdaget.

SE OGSÅ: Kulørte lamper, musik og hygge: Danmarks sprødeste havefest

Hurtigt kunne de dog konkludere, at det ikke var et vejrfænomen, der var skyld i synet i haven.

- Der er en, der vil os det ondt og ikke kan lide vores have, lyder det fra Jørn Møller Jensen.

For stor kærlighed til haven
Og rigtig meget af haven er ramt, og det berører ægteparret meget. Deres have har de brugt 25 års hårdt arbejde på, og for år tilbage blev den kåret som Danmarks 3. smukkeste.

- Det er et livsværk, der nu har fået nogle alvorlige skrammer, siger Jørn Møller Jensen.

SE OGSÅ: Populær økohave i Odder truet af spareplaner

Samtidig slår han dog fast, at parret vil gå på med krum hals for at genskabe haven.

- Vi har for meget kærlighed til emnet have, og det fylder over halvdelen af tilværelsen, afslører han.     

Hærværksmanden trængte ind gennem en låge bagerst i haven, men har ikke efterladt sig nogen spor, og ingen vidner har set noget. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi i øjeblikket henlagt sagen.

I indslaget øverst på siden kan du se mere fra den ødelagte have og høre, hvorfor Inger Skoudal Larsen hellere ville have haft indbrud end det her.