Historisk ejendom sat til salg igen: Få 2000 kvadratmeter for ned til 2 millioner

Næsten 2.000 kvadratmeter bygninger og en 95.000 kvadratmeter stor grund skal have ny ejer.

Den tidligere socialpsykiatriske institution Oustruplund er igen sat til salg.

Det fremgår af et udbud på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Oustruplund ligger ved Kjellerup og består af flere bygninger, herunder to boliger. Tidligere har der både været anstalt, flygtningecenter og højskole i bygningerne.

Det er ikke første gang, at Silkeborg Kommune har forsøgt at afhænde bygningerne. Også i januar 2021 blev Oustruplund sat til salg. Dengang med en mindstepris på bare 1,5 millioner kroner, hvilket overraskede en tidligere forstander.

VIDEO: Se indslag om Oustruplund

Det vakte stor bevågenhed, da Silkeborg Kommune satte den historiske herregård Oustruplund til salg for halvanden million kroner. Her efter anden udbudsrunde er ejendommen stadig ikke solgt. Det får nu lokale politikere til at foreslå at beholde Oustruplund på kommunens hænder. Men det undrer de nuværende lejere – Oasehøjskolen – der egentligt havde håbet at købe Oustruplund.

- Det er alt, alt for lidt. Det er jo et kæmpe område, samtidig med at det er historisk. Dem, der køber det, skal selvfølgelig bruge det til et eller andet, men prisen hører slet ingen steder hjemme, sagde Erling Prang dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

Ejendommen blev ikke solgt, blandt andet fordi kommunen ikke følte sig tryg med de højestbydende. Nu er den igen sat til salg og nu med en højere mindstepris på 2 millioner kroner.

Historisk oprids af Oustruplund:

Det er meningen, at ejendommen fortsat skal bruges til offentlige formål, som udføres eller overvåges af staten, regioner eller kommuner, står der i udbuddet. Konkret er 'fremtidig anvendelse til højskole, eller lignende til børn og unge' et af kravene til en eventuel køber.

Kommunen skriver selv, at omdannelse af stedet til erhverv eller bolig kræver en ændring af kommuneplanen.

Køber man ejendommen, kan man se frem til noget af en varmeregning. Silkeborg Kommune oplyser i udbudsmaterialet, at den nuværende lejer, Oasehøjskolen, i 2021 budgetterer med 475.000 kroner i udgifter til varme.

Interesserede købere kan melde sig til fremvisninger i august og september. Eventuelle bud skal indsendes til Silkeborg Kommune inden den 8. september kl. 08.00.

Ejendommen består af følgende bygninger: