Har undersøgt legepladser

Silkeborg Kommune har gennemgået 104 legepladser i kommunen efter alvorlig ulykke

Silkeborg Kommune har nu undersøgt kommunens 104 legepladser i kølvandet på, at et børnehavebarn torsdag i sidste uge blev kvæstet på en legeplads ved daginstitutionen Børnegården på Platagevej i Alderslyst i Silkeborg.

- Tilsynet har selvfølgelig også afdækket de ting, som vi normalt finder under det almindelige tilsyn af legepladserne. Vi har denne gang været ekstra forsigtige, og vi har derfor afspærret omkring 25 andre legeredskaber, som skal have et nærmere tilsyn, før de eventuelt kan frigives igen til leg eller skal fjernes. Den vurdering vil blive foretaget i løbet af en uges tid, siger børne- og familiechef Ken Engedal i en pressemeddelelse.

Se også: Treårig kvæstet på legeplads

- Der er ikke fundet konstruktioner, der kan vælte, men vi har ét sted afspærret en hængekøje, hvor vi skal undersøge konstruktionen nærmere.

Har fjernet flere pæle

Børnehavebarnet, en pige, legede på legepladsen i en hængekøje, da en stolpe pludselig knækkede og væltede ned over hende Pigen blev slået bevidstløs, og hun blev efterfølgende lagt i respirator.

- For at der ikke skal være tvivl, har vi desuden fjernet flere pæle, som ikke har været i fare for at vælte, men hvor vi kan se råd. Det er fx pæle under bænke, eller pæle som står frit på et areal, men som ikke belastes af træk fra fx gynger eller hængekøjer, lyder det fra børne- og familiechefen.

Vil gennemgå procedurer

Han fortæller, at en arbejdsgruppe nu vil se på, om kommunen skal ændre noget i procedurerne omkring legepladser. Fx om der fremover skal bruges betonfundamenter med stålfod i stedet for træstolper direkte i jorden.

Se også: Ulykke: Barn ude af respirator

- Det her er en ulykke, som bare ikke skulle være sket, og derfor gør vi alt hvad vi kan for at sikre, at det ikke kan ske igen. Jeg har i mine 18 år på børne- og ungeområdet ikke oplevet tilsvarende alvorlige ulykker, siger Ken Engedal.

Den lille pige, der kom til skade, er ifølge kommunen i bedring.

Ulykken skete i daginstitutionen Børnegården på Plantagevej: