Enhedslisten: Byrådet har valgt gratis parkering frem for handikaphjælp

Byrådet i Silkeborg vedtog mandag rammerne for kommunens økonomi i 2019. Alle partier skrev under på aftalen undtagen Enhedslisten

Venstre, Socialdemokraterne, SF, DF, Konservative, Radikale Venstre og Alternativet skrev mandag alle under på den budgetaftale, som bestemmer økonomien i Silkeborg Kommune i 2019. 

De var godt tilfredse. 

- Byrådet i de senere år prioriteret børne- og skoleområdet med flere midler, og vi er enige om, at områderne også skal have et markant løft i de kommende år, siger borgmester Steen Vindum (V).

- Silkeborg er en vækstkommune, hvor vi oplever en markant vækst i børnetallet, og samtidig har der i flere år været et meget stort ønske fra vores borgere om at få løftet vores folkeskoler økonomisk. 

Handikappede frem for gratis parkering

Men ét parti stod uden for aftalen. Enhedslisten sagde fra, fordi partiet mener, at de fem millioner kroner, som resten af byrådet har valgt at sætte af til at lave gratis parkering i Silkeborg Centrum, kunne være brugt bedre. 

- Der skal spares 1 procent om året og det har man gjort på socialområdet. I stedet for at give 5 millioner til gratis parkering i Silkeborg by, skulle man give flere penge til socialområdet og for eksempel voksenhandicap, siger Lene Fruelund (EL), der både sidder i socialudvalget og sundheds- og ældreudvalget.  

- Folk flytter jo ikke til Silkeborg pga. gratis parkering, tilføjer hun.

Sådan fordeles pengene i 2019

Plaster på åbent benbrud

Lene Fruelund mener, at socialområdet allerede har lidt nok 

 - Siden 2013 er der sparet 10 pct. på socialområdet. Det store problem med budgetaftalen for 2019 er, at der ikke er penge til at rette op på handicapområdet, siger hun. 

Resten af byrådet har i den nye budgetaftale valgt at afsætte 4 millioner kroner til socialområdet. Men det er langt fra nok, mener Enhedslisten.  

- De 4 millioner er et lille plaster på en åbent benbrud. Det betyder bare, at vi også kommer ud med et merforbrug i 2019. Vi skal stoppe med at spare 1 procent og give 6 millioner i stedet for 4 millioner, mener hun. 

politi

Uheld skaber kø på motorvej

Fitness

Fitnesscentre og biografer slår atter dørene op - her er overblikket over torsdagens genåbning

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

IMG_8481-1200px

Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet får hård kritik - chefjurist fratræder

Dagens mest læste