75 år som skolekammerater: - Det er jo lidt særligt

Gamle klassekammerater fra Alderslyst ved Silkeborg kan i år holde 75-års jubilæum. Det blev fejret med frokost og gamle minder.

01:55

VIDEO: Der blev hygget og talt om gamle minder, da 22 tidligere klassekammerater kunne fejre 75-års skolejubilæum.

Midt i en krigstid med udgangsforbud og mørklægningsgardiner startede 48 børn i folkeskole ved Missionshuset i Alderslyst ved Silkeborg tilbage i 1944.

Det er i år 75 år siden. Derfor var 22 af de tidligere elever samlet i Silkeborg til en hyggelig dag med fokus på gamle minder og svundne tider.  

Læs også Rørende gensyn: 50 års jubilæum på Randers-skole

Det fine jubilæum havde fået tidligere elever fra nær og fjern til at dukke op.

Én af dem, der kom langvejs fra til jubilæet, er Vita Maurer Jørgensen. Det er 19 år siden, at hun så sine klassekammerater sidst.

Der var et stort fremmøde til 75-års jubilæet. Flere af de tidligere skolekammerater kom langvejs fra. 

For hende har turen til Silkeborg taget lidt længere end for de andre. Hun bor til dagligt i Schweiz, men rev alligevel et par dage ud af kalenderen for at tage til Danmark.

- Jeg har kun været med til skolejubilæum én gang før, men i år har vi 75-års jubilæum, og det er jo lidt særligt, siger Vita Maurer Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er herligt at se dem igen. Vi får en hyggelig dag ud af det. Vi taler om gamle minder og det er rart at få dem opfrisket.

Ivan Bogner, skolejubilar

Jubilæet blev holdt i smukke omgivelser i skoven på Indelukkets Spisested i Silkeborg. Det var Ivan Bogner, der havde stablet dagens arrangement på benene.

- Det er herligt at se dem igen. Vi får en hyggelig dag ud af det. Vi taler om gamle minder og det er rart at få dem genopfrisket, siger Ivan Bogner. 

Sådan så eleverne ud, da de tilbage i 1944 startede i skole under 2. Verdenskrig.

Digitale indbydelser

Jubilarerne er alle blevet over 80 år, og nutidens verden farer forbi i hastigt tempo.

Ord som apps, wi-fi og digitalisering kan være svære at forholde sig til. Derfor kan det også være en udfordring at få kontakt til sine tidligere klassekammerater, når man helst vil sende indbydelsen digitalt.  

Læs også Nogle venskaber ruster aldrig: Børge, Børge og Preben har været venner i 80 år

- En af mine tidligere klassekammerater bor i Norge. Hun vil have invitationen på brev, så jeg har kopieret mailen ud og sendt den med posten. Det er noget besværligt og dyrt, men hun er lige så stædig som min kone, så sådan er det, siger Ivan Bogner med et glimt i øjet.

Det er endnu uvist, om klassekammeraterne skal mødes igen til 80-års jubilæum i 2024.