Rørende gensyn: 50 års jubilæum på Randers-skole

John Pedersen har ikke set mange af sine klassekammerater i 50 år. I dag havde han arrangeret gensynsfest for sin gamle klasse

00:54

VIDEO: Der var tårer i øjenkrogene, da de tidligere klassekammerater atter engang sagde goddag til hinanden på Kristrup Skole.

John Pedersen bor egentlig slet ikke i vores område, Østjylland. Han bor i Vemmelev på Sjælland.

Men for 50 år siden gik han i skole i Randers. Og det var det, der var vigtigt i dag. Han havde nemlig arrangeret jubilæumsgensyn med sine gamle kammerater fra Kristrup Skole. 

Læs også Bag genbrugsbutikkens døre: Inger og Karna har grint sammen i 20 år

- Det er overvældende. Der er jo nogen, jeg ikke har set i 50 år. Men godt er det, og jeg håber, vi får noget rigtig godt ud af det, siger en grådkvalt John Pedersen.

Når man kigger rundt på sine kammerater, synes man jo, at de er blevet meget gamle. Men man kigger jo selv på en gammel mand i spejlet hver morgen.

Lars Banner, tidligere elev på Kristrup Skole

Han rejste til Sjælland som soldat i 1973 og har siden kun været på familiebesøg i Randers. Derfor har John Pedersen kun holdt kontakten til en enkelt gammel klassekammerat. Og så løb han vist nok ind i Lars Banner for 18 år siden.

Dengang på Kristrup Skole var de 20 elever i klassen. I dag er der kun 13, der stadig er i live, og de var næsten alle dukket op i dag.

- Når man kigger rundt på sine kammerater, synes man jo, at de er blevet meget gamle. Men man kigger jo selv på en gammel mand i spejlet hver morgen, så man kan jo godt se, at man er fuldt med selv, siger Lars Banner, der i dag bor i Viborg, til TV2 ØSTJYLLAND. 

00:48

VIDEO: De gamle venner taler om, hvordan det er at være tilbage.

Luk video

'Dit ansigt jo som dengang'

Det er ikke kun Lars Banner, der har den oplevelse, når han kigger rundt på de mennesker, der engang udgjorde det meste af hans hverdag.

- Der er blevet lidt mere af dig, Jenny. Men ellers er dit ansigt jo som dengang, siger Jonna Andersen til sin gamle veninde Jenny Hagen. 

50 år er fløjet forbi, og der er sket meget med både klassekammeraterne og resten af verden. Det nye klassebillede er eksempelvis i farver.

Der er altså sket meget på de sidste 50 år, men alligevel var samtaleemnet skoledagene dengang i 60’erne.

- Jeg kan huske dengang, vi var på Kristrup Skoles feriehjem i Grenaa. Der havde vi vores klasselærer, Malmfeldt, og vores regnelærer, Stenholdt, med. Det var en rigtig god tur. Det står lyslevende for mig, den tur vi havde derude, siger Jonna Andersen. 

Læs også Loge fyldte 100 år: Donerer 100.000 kroner til foreninger

Inden de gamle skole-kammerater gik i gang med dagens festligheder, skulle der naturligvis tages et nyt klassebillede for at forevige det sjove, men også bevægende øjeblik.

- Det er en god dag. Jeg håber, det her er noget, der kan bygges lidt videre på, siger John Pedersen.