Sloth om nedturen i Leeds: Havde ikke lavet noget om

Silkeborg IF's Casper Sloth fortryder slet ikke opholdet i Leeds, selvom det rent sportsligt var et mørkt kapitel i en ellers lovende karriere

01:30

To hårde sæsoner tilbragte Casper Sloth i engelske Leeds United. Det blev ikke til meget spilletid, men alligevel har opholdet lært den talentfulde midtbane spiller en masse.

Da Casper Sloth i foråret 2014 spillede landskamp mod England på Wembley, var forhåbningerne til AGF-profilen tårnhøje. Den unge midtbanekreatør havde betaget Superligaen med sine indsatser på den aarhusianske midtbane, hvor han allerede som 17-årig fik debut.

Derfor meldte den engelske traditionsklub Leeds United sig på banen og hentede Casper Sloth til det nordlige England. Men opholdet blev en spillemæssig fiasko for Sloth, der blot fik 13 kampe for klubben i de to sæsoner, han tilbragte der. Alligevel fortryder han ikke opholdet.

- Hvis jeg skulle lave noget om, havde jeg ikke gjort det. Der ville jeg helt klart have taget chancen endnu en gang.

05:54

Casper Sloth fortæller meget mere om opholdet i Leeds i videoen her.

Luk video

- Jeg spillede ikke, men det er ikke sådan, at jeg kom hjem og var ødelagt og havde haft et forfærdeligt ophold. Tværtimod, fortæller Casper Sloth.

Han nævner selv eksempler på spillere, der er helt isolerede, når de skifter klub, og slet ikke bliver en del af omklædningsrummet. 

- Jeg havde det slet ikke på den måde. Jeg havde det godt socialt med holdkammeraterne, det var en god by at bo i, og jeg mødte også nogle mennesker i byen, som jeg stadig snakker med.

Læs også Sloth efter to år ude i kulden: Det begyndte at se svært ud

Ejeren vidste ikke noget om fodbold

Hvad der egentlig skete i den tidligere storklub, kan endda være svært for Casper Sloth selv at sætte ord på.

- Der var flere ting, man kan undre sig over, som jeg heller ikke selv kan svare på. Vi havde jo syv trænere i de to år, jeg var der. Og vi havde en ejer, som styrede alt, kan man vist godt tillade sig at sige. Og han vidste måske ikke altid så meget om fodbold.

- Det gjorde jo for eksempel, at vi havde en træner, som var der i 25 dage, og så røg han ud igen. Så der var meget udskiftning både med trænere, men også spillere, i og med du kan lave de her emergency loans i England, som er mellem én og tre måneder.

I studiet var også stortalentet Mads Døhr Thychosen, som AC Horsens har lejet i FC Midtjylland. Selvom der findes mange skrækhistorier fra fodboldverdenen om unge talenter, der ligefrem har ødelagt karrieren på at tage tid udlandet, lader han sig ikke skræmme.

- Det kan jo ske over alt. Bo (Henriksen, red.) kan blive fyret i morgen, og så er det ikke sikkert, jeg spiller på søndag. Så man skal ikke være så bange for at tage chancen, tænker jeg.

Herunder kan du se hele tirsdagens udgave af Fodbold med Horup.

47:09

Fodbold med Horup d. 14. november 2017 - med Mads Døhr Thychosen og Casper Sloth.

Luk video