Sloth efter to år ude i kulden: Det begyndte at se svært ud

Casper Sloth var begyndt at tvivle på karrieren, men efter skiftet til Silkeborg har han for første gang i mere end to år fået kontinuerlig spilletid

I foråret 2014 var 22-årige Casper Sloth et kæmpe talent og en af de helt klare stjerner på Superliga-himlen. Efter sin AGF-debut som 17-årig spillede han sig over de næste fem sæsoner op som en af de bærende profiler på det aarhusianske mandskab, hvilket skaffede ham otte kampe på Morten Olsens landshold.

Derfor kom der naturligvis godt gang i rygtemøllen, og først lignede det, at franske Nice ville få fingre i midtbanetalentet. AGF nægtede dog, og efter sæsonen 2014/15 skiftede han så til den engelske Championship-klub Leeds.

quote Du kan træne nok så meget, men nu har jeg haft et par år, hvor jeg nærmest ikke har spillet to eller tre kampe i træk.

Casper Sloth, Silkeborg IF

Men kort efter skiftet gik Casper Sloths karriere i stå - og den har stort set stået i stampe siden foråret 2015.

- Du kan træne nok så meget, men nu har jeg haft et par år, hvor jeg nærmest ikke har spillet to eller tre kampe i træk. Så det er svært, men det har jeg heldigvis fået mulighed for her, siger Casper Sloth, der inden sæsonen skiftede fra AaB til Silkeborg.

En frustrerende tid i England

Skuffelsen over ikke at blive solgt til Nice blev erstattet af glæde, da Leeds kom på banen. Og selvom tiden i det engelske langt fra blev nogen succes, var alt ved den ikke skidt.

Casper Sloths karriere i tal

- Det er egentlig lidt sjovt, for den var faktisk god. Udefra set kan det godt ligne, at det var helt miserabelt, og det var det selvfølgelig også i og med jeg ikke spillede overhovedet det sidste år, fortæller Casper Sloth.

- Der skete mange ting. Vi havde syv trænere, så der foregik en masse ting. Men holdkammeraterne, byen og klubben i det hele taget var super fin og en god oplevelse på den måde. Men rent sportsligt, kunne det godt have været bedre.

quote Folk kunne starte inde lørdag, så kunne de være uden for truppen tirsdag og så starte inde igen lørdag. Så det var ikke til at blive klog på noget. 

Casper Sloth om sin tid i Leeds

- Jeg havde egentlig en okay start og i de første fire-fem måneder spillede jeg de 15-16 kampe, jeg spillede derovre. Og det gik også meget godt, og så fra den ene dag til den anden spillede jeg nærmest aldrig en kamp mere. Jeg tror, jeg fik en eller to i det resterende halvandet år.

Det var dog ikke kun de mange skiftende managere i klubben, der gjorde livet svært for Casper Sloth og mange andre Leeds-spillere.

- Vi havde en ejer, som havde noget at sige, så jeg tror ikke altid, at de managers havde så meget magt, som de normalt ville have derovre.

- Folk kunne starte inde lørdag, så kunne de være uden for truppen tirsdag og så starte inde igen lørdag. Så det var ikke til at blive klog på noget. Og sådan var det for mange spillere, ikke kun mig selv.

Endnu et mislykket ophold

Efter det kuldsejlede ophold i den engelske storby gik turen til Nordjylland i sommeren 2016, hvor AaB og daværende træner Lars Søndergaard så lyset i Casper Sloth.

Men i det år han tilbragte i Aalborg blev det blot til 10 kampe fra start for bolsjestriberne, i en sæson hvor spilletiden var sporadisk og blot tre gange blev på 90 fulde minutter.

- Jeg havde nogle samtaler med AaB inden. Det har man jo inden, man skifter til en klub, og der havde jeg måske forventet noget andet. Og i hvert fald også forventet måske at få muligheden, i og med de også godt vidste, jeg ikke havde spillet i noget tid, siger Casper Sloth, der ikke vil rode for meget op i tiden hos AaB.

Havde håbet på noget andet

At det kæmpe talent fra Aarhus, der var tæt på at skifte til den franske Ligue 1, ville havne i først AaB og nu Silkeborg blot tre år efter skiftet til udlandet, var ikke ligefrem planen.

quote Selvfølgelig havde jeg håbet på noget andet. Men sådan er realiteten nu en gang. Det er hvad der sker i fodbold. Det hjælper ikke at sidde og tænke alt for meget på det.

Casper Sloth

- Selvfølgelig havde jeg håbet på noget andet. Men sådan er realiteten nu en gang. Det er hvad der sker i fodbold. Det hjælper ikke at sidde og tænke alt for meget på det. Nu sidder jeg her, og jeg er glad for at være i Silkeborg, og jeg er glad for at have fået muligheden af klubben og især af Peter, som har haft stor tiltro til mig. 

- Efter et par år, hvor jeg ikke havde spillet, var der en del klubber, tror jeg, som var ret skeptiske i og med man tænker 'hvorfor har han ikke spillet?' og 'kan han overhovedet spille fodbold mere?', siger Casper Sloth.

Genforening med Peter Sørensen

Casper Sloths bed sig fast på AGF-mandskabet, mens Peter Sørensen stod ved roret. Men i 2014 blev Sørensen fyret, dels på grund af de sportslige resultater og i medierne gik rygterne også på manglende opbakning fra spillertruppen.

En af de spillere, der efter sigende skulle have været meget uenig med træneren var stortalentet Casper Sloth. De rygter skal man dog ikke lægge meget i, lyder det i dag fra Casper Sloth, der tidligere på sommeren blev genforenet med netop Peter Sørensen på Søholt i Silkeborg.

'Han har tacklet det eksemplarisk' - manager Peter Sørensen fortæller her om den Casper Sloth, han i sommer hentede til Silkeborg.

- Hvis der var så meget i alle de ting, så kunne man nok godt regne ud, at hverken Peter eller jeg ville være interesserede i at arbejde sammen igen. Så det siger vel bare det hele, at vi vælger at ville arbejde sammen igen.

Og Casper Sloth sender mange roser videre til den træner, der først gjorde ham til en etableret profil og som nu er ved at genstarte hans fodboldkarriere.

- Peter har jeg spillet under i mange år. Jeg har spillet noget af det bedste, hvis ikke det bedste fodbold under ham.

- Han kender mig, og jeg kender ham. Så jeg synes det var super fedt, at han ville tage mig ind igen og på den måde hjælpe mig på et sted i min karriere, hvor jeg må være ærlig at sige, at det begyndte at se svært ud, i og med der ikke var særlig mange, der ville tage den risiko at tage mig ind.

Tvivlede på karrieren

Med de mange slag, Casper Sloths fodboldkarriere har lidt de seneste år, var han begyndt at tvivle på, om han ville få karrieren tilbage på ret køl.

- Ja, det kom man jo til. Jeg tvivlede ikke som sådan på mig selv, men det er klart, hvis man ikke har mulighed for at vise det frem, så kan man jo snakke nok så meget om, at man ved, man kan vise det frem.

Blå bog: Casper Sloth

- Jeg var på et tidspunkt ved at være der, hvor jeg tænkte, at det begyndte at se lidt svært ud. Mange blev ved med at sige, hvorfor jeg ikke havde spillet og stille tvivl ved det. Og det kan selvfølgelig godt forstå. Der sker mange ting på to år i fodbold. 

Før drømmene igen fører Casper Sloth til udlandet er fokus nu 100% på Silkeborg IF. Og her har han tænkt sig at bruge den megen modgang til noget konstruktivt.

- Du lærer selvfølgelig meget af modgang, så jeg føler efterhånden, jeg er okay hærdet og har prøvet mange ting. Så det kan man selvfølgelig altid bruge og tage med og man kan hjælpe nogle af vores yngre spillere.

Casper Sloth skrev under på en toårig kontrakt med Silkeborg IF, som udløber i sommeren 2019.

Isabella og Moffe

VIDEO: Efter et år i isolation får Moffe endelig sin vaccine

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

Bertram Lyng Engelsted Jarkilde og Oskar Duvier Mehlbye

play De har forberedt sig i et år: Nu får Bertram og Oskar deres store drøm opfyldt

Sommer restriktioner

Hvad betyder ny vaccineplan for vores sommer? Her er tre eksperters bud

Skærmbillede 2021-03-05 kl. 23.33.32

play Mor kritiserer forhold for fødende: - Det er en falliterklæring

Solskin hav blå himmel

play Tør og kølig lørdag - det vil føles som frostvejr