Coronaramte Silkeborg kører Vendsyssel over

Magnus Mattsson lynede igen for Silkeborg IF, som trods mange coronasmittede spillere slog Vendsyssel 4-1.

Silkeborg IF's Magnus Mattsson er for alvor trådt ind på scenen som en profil i den næstbedste fodboldrække.

I den seneste runde scorede den 21-årige midtbanespiller hattrick for Silkeborg IF, og lørdag var han med to mål stærkt medvirkende til 4-1-sejren hjemme over Vendsyssel FF i en kamp, hvor Silkeborg IF's Emil Holten også scorede to gange.

De tre point sendte Silkeborg IF på andenpladsen i rækken med 21 point og fem point op til Viborg, og Magnus Mattsson har nu scoret ni gange i sæsonens første ti runder.

Ni smittede ned corona

Silkeborg fik ellers ikke den bedst tænkelige optakt til opgøret med ni personer registreret som smittede med coronavirus.

- Vi fik de tre første smittede i tirsdags, og siden har vi så testet hver anden dag, fortæller Kent Madsen, der er administrerende direktør hos Silkeborg IF, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND har søndag talt med administrerende direktør hos Silkeborg IF Kent Nielsen inden kampen mod Vendsyssel.

Cheftræner Kent Nielsen var i forvejen smittet, hvilket også gjaldt spillerne Rasmus Carstensen, Sebastian Jørgensen, Svenn Crone, Pelle Mattsson og Jeppe Gertsen.

Lørdag kom det så frem, at også midtbanespilleren Stefán Teitur Thórdarson, reservemålmand Stan van Bladeren og holdleder Kasper Jensen er smittede.

- Vi har testet op imod 100 personer en gang om ugen i lang tid – både vores ungdomsspillere men også os på kontoret, men alligevel har det sneget sig ind, siger Kent Madsen.

Kampen skulle spilles

Silkeborg formåede dog både at have spillere klar på banen og ledere på sidelinjen, og da proceduren omkring de smittede i klubben havde fulgt Divisionsforeningens protokol, så kunne kampen afvikles søndag.

- Turneringsledelsen gjorde det klart fra starten af den her sæson, at skulle nogle blive ramt på et eller andet niveau af covid-19, så skulle man altså spille kampene alligevel. Så vi har ikke nogen mulighed for at udsætte kampen. Vi kan selvfølgelig sige, at vi ikke vil stille op og tabe 3-0, men vi vil gerne have lov at spille vores chance, sagde Kent Madsen kort inden kampen søndag. 

Administrerende direktør hos Silkeborg IF Kent Madsen.
Administrerende direktør hos Silkeborg IF Kent Madsen.

Og det gjorde de i den grad. Til kampen indledte Emil Holten målfesten for Silkeborg efter et kvarter, da han blev spillet fri med en fiks aflevering, og angriberen hamrede bolden i mål og hjemmeholdet foran 1-0.

Stillingen holdt til pausen, og kort inde i anden halvleg stemplede Magnus Mattsson så ind, da han strøg igennem og med en flad afslutning sendte bolden i kassen til 2-0.

Efter en time fik hjemmeholdet tilkendte et direkte frispark, og Mattsson lagde bolden til rette og tordnede den efterfølgende i mål med en drømmescoring af anføreren.

Med et kvarter igen fik Ali Messaoud reduceret for gæsterne, men Emil Holten nåede også to scoringer i kampen, da han efter et indlæg med brystet fik dirigeret bolden i mål til 4-1.

Liv Thomassen kunne endelig blive konfirmeret, efter covid-19 havde gjort det umuligt i maj måned.

Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 17.34.30

Populær prøvelejlighed: Ida og Per skifter Holbæk ud med Endelave

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine