Laila elsker Anders And - se hendes kæmpe samling her

35-årige Laila Jerming Graf har fyldt 50 kvadratmeter med Anders And og andet Disney. Hun er nemlig donaldist.

De fleste kender til Anders And, Joakim von And og Rip, Rap og Rup, men det er nok de færreste, der er lige så passionerede omkring de berømte Disney figurer, som 35-årige Laila Jerming Graf fra Sall ved Hammel.

Hun er nemlig storsamler af alt med Anders And. Derfor er 50 kvadratmeter hjemme hos hende dedikeret til samlingen, men på trods af det, så kniber det alligevel med pladsen.

- Jeg har alle udgivelser bortset fra et blad - Anders And Junior nr. 1, 2015. Det er virkelig irriterende, fordi ellers så har jeg alt, der er udgivet med Anders And i Danmark, siger Laila Jerming Graf til TV2 ØSTJYLLAND, da vi er på besøg.

Det er jagten, som driver Laila Jerming Graf som samler, og hun fortæller, at når hun engang finder det sidste blad, som hun mangler, så bliver hun nok også lidt ked af det, fordi så er der ikke længere noget, som hun mangler, hun kan gå på jagt efter.
Det er jagten, som driver Laila Jerming Graf som samler, og hun fortæller, at når hun engang finder det sidste blad, som hun mangler, så bliver hun nok også lidt ked af det, fordi så er der ikke længere noget, som hun mangler, hun kan gå på jagt efter.

Perlen i samlingen er et maleri, som en amerikansk Disney-tegner specielt har malet til hende, men samlingen rummer langt mere end det. 

Fra gulv til loft er der foruden jumbobøger og blade også hundredevis af Disney figurer - og så rummer samlingen selvfølgelig også det allerførste Anders And blad som udkom i Danmark, nr. 1 fra marts 1949.

- Min udgave er utrolig slidt. Der er tape, huller, den er nusset, og der er nogle, der har skrevet et navn på den. Men den er ægte, det er den første, og det er min, så jeg er utrolig glad for den, siger Laila Jerming Graf.

Formand for Dansk Donaldist-Forening

Til daglig er Laila Jerming Graf socialrådgiver og arbejder som sektionsleder i sygedagpengeafdelingen i Skive Kommune, men når hun har fri, så hopper hun i sin Disney-kjole. Samlingen er nemlig hendes frirum - endda i så høj grad, at hun er blevet formand for Dansk Donaldist-Forening, der er en forening for danske Disney-interesserede.

- Dansk Donaldist-Forening har givet mig et stort netværk men også rigtig mange venner, og nogle man kan dele den her fælles glæde om at samle og nørde om tingene med, siger hun.

Få hele historien, om hvorfor Laila Jerming Graf er så fascineret af Anders And og Disney i videoen nedenfor.

VIDEO: Se hele indslaget med Laila her, og hør hendes bud på, hvad Disney-maleriet i dag er værd.

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste

Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

modermærkekræft hudkræft modermærker

Fejl i måling af modermærker: Otte patienter fejlbehandlet

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler