VIDEO: Unikt udsyn til sejladsen - kom på tur med spritny hurtigfærge

Den nye hurtigfærge, som skal sejle mellem Samsø og Aarhus, er snart ved at være klar til at tage passagerer med ombord. Indtil da kan du se ruten i videoen øverst i artiklen.

Med 25 knob bryder den spritnye hurtigfærge gennem bølgerne i Aarhus Bugten, sejler forbi Tunø og lægger til ved Dokk1 i Aarhus efter en times sejlads, som begyndte i Sælvig Havn på Samsø.

Færgen, Lilleøre, må endnu ikke have passagerer med ombord, men TV2 ØSTJYLLAND har fået lov til at sætte et GoPro-kamera på færgen, da den sejlede en af sine efterhånden mange prøveture fra Sælvig Havn på Samsø til Dokk1 i Aarhus.

Ifølge planen skulle den nye hurtigfærge sejle med passagerer fra den 26. april, men da den for knap to uger siden blev påsejlet af den ældre og større Samsøfærge, Prinsesse Isabella, er ibrugtagelsen af den nye færge blevet udskudt til den 4. maj.

I videoen øverst i artiklen, kan du se ruten, og herunder kan du komme med ombord og få en eksklusiv rundtur på færgen: 

VIDEO: Kalder alle færgenørder! Hvis du gerne vil vide alt om den nye hurtigfærge, som skal sejle mellem Samsø og Aarhus, så hop med ombord og se videoen til ende.

Fem facts om hurtigfærgen