Julie lever råt liv uden job, rudekuverter og adresse

For 23-årige Julie Emil Thiesen fra Samsø er et klassisk kontorjob og en fast bopæl ikke lige sagen.

Foto: Magnus Vendelbo/TV2 ØSTJYLLAND

Madpakker. Betalingsservice-aftaler. Vasketøj. Aula.

For mange er det ting, de fleste klarer. Og mere til. Ikke fordi, det er noget, man har særligt meget lyst til at ordne, men det skal jo gøres. 

Det er hverdagstrummerum. Rugbrødsarbejde, så der er tid til de gode stunder. Dem der med kold rosé på terrassen, børnegrin fra gyngestativet og sydeuropæisk sommerbrise i håret.

Jeg har fravalgt alle former for økonomisk pres. Jeg har ikke nogen regninger hver måned.

Julie Emil Thiesen

Men ikke for Julie Emil Thiesen.

Hun har valgt en helt anden retning i sit liv.

- Jeg har fravalgt alt det, der gør, at jeg føler, jeg lever i den samme hverdag. Hvis jeg skulle sidde foran en computer hver dag fra ni til fire, så ville jeg på et tidspunkt smide kaffen på gulvet og sige 'så er det kraftedme nok!'

Artiklen fortsætter under videoerne...

Befri dit Liv (1:7) - Ingen forpligtelser

Befri dit Liv (2:7) - Rap kollektivet

Hun er 23 år,  født og opvokset på Samsø. Det meste af tiden i et hus, hendes mor selv har bygget. Fritiden rundt på hele øen i rapsmarker og havvand. Resten af tiden på Samsø Friskole.

- Den der meget familiefølelse på en skole, synes jeg, har været enormt fed, siger hun. 

  Foto: Magnus Vendelbo/TV2 ØSTJYLLAND

Ungdommen foregik i selskab med venner og røgen fra joints. Marihuana som 16-årig, og sidenhen med flere typer euforiserende stoffer i kroppen. Til fest og knap så meget til hverdag. Hun er godt klar over, at stofferne er ulovlige.

- Mit sociale netværk er folk, der også har en alternativ tilgang til livet og til, hvad de vil opnå med deres liv. Blandt mine venner vægter vi tolerance over for hinanden højt. Næstekærlighed og forståelse, fortæller den 23-årige samsing.

Læs også Barn under befrielsen: Ida så kvinde blive klippet skaldet og skyderier i gaden

Men det handler ikke bare om en rus. Sammen med sin kæreste, engelsk-fødte Mánus Hamilton, bruger de euforiserende stoffer til at lære sig selv og hinanden bedre at kende. 

Samsø er den eneste faste base, de to har. I nogle måneder hver sommer. Som kok og tjener i forskellige sæsonjobs på øen. Pengene derfra bruger de på at rejse rundt i hele verden i resten af årets måneder.

- Jeg har fravalgt alle former for økonomisk pres. Jeg har ikke nogen regninger hver måned.  Og vi lever en meget fri livsstil. Vi gør bare det, der passer os. 

  Foto: Magnus Vendelbo/TV2 ØSTJYLLAND

Sidst har de været en god del af Asien rundt. Boet i en taske uden en bestemt rute. Indtaget stoffer med venner fra hele verden. Og Julie har udtrykt sin kunstneriske side igennem tatoveringer. På sig selv og andre. 

Fest, frihed og fred fylder en del for de to. Men Samsø vil altid have en særlig plads i Julie Emil Thiesens hjerte.

- Jeg elsker Samsø. Samsø betyder hjem for mig. 

Læs også Ny komedieserie sætter fokus på kønsopdeling i gamerverdenen

I mere end et år har TV2 ØSTJYLLAND fulgt kæresteparret og deres alternative livsstil. Fra det lejede hus i Brundby, til raveparty i Thailand. Og alt derimellem.

Det er blevet til en ny, ærlig dokumentarserie om det rå ungdomsliv i syv afsnit. Et indblik i en kultur, der ikke før er set. 'Befri Dit Liv' er titlen. Og det er præcis, hvad Julie og Mánus gør, hvis man spørger dem. Befrier sig selv fra hverdagens hamsterhjul, som de kalder det.

  Foto: Magnus Vendelbo/TV2 ØSTJYLLAND

De to første afsnit af serien kan ses lige her og på TV2 ØSTJYLLANDs YouTube-kanal. De resterende afsnit udkommer hver uge.

I serien lærer vi Julie og Mánus at kende. Kommer helt ind under huden på deres liv. Er fluen på væggen i alle situationer. De syv afsnit skildrer glæde og sorg, kærlighed og had, op- og nedtur. 

Og ikke mindst kærligheden til Kattegatøen. Samsø, der med sin særlige ånd lukker alle ind, byder velkommen og giver et smil med på vejen. 

  Foto: Magnus Vendelbo/TV2 ØSTJYLLAND