Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

Det nye system er baseret på tal fra 1 til 5, der skal illustrere, hvor kritisk situationen er.

Lørdag klokken 11 vil regeringen på et pressemøde præsentere et såkaldt varslingssystem, som corona-indsatsen fremover skal baseres på.

Det betyder, at der skal være aftalte procedurer for, hvad man gør, når smitten stiger og falder, så især erhvervslivet og den offentlige sektor har noget at læne sig op ad. Det skal altså forhindre, at nye restriktioner kommer bag på erhvervsliv og borgere, sådan som det er blevet opfattet ved tidligere stramninger.

- Erhvervslivet har længe bedt om retningslinjer, så man kan se på et skema, hvor vi er henne, og hvilke restriktioner, vi kan forvente, fortæller TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn.


Det er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S), der præsenterer den nye model.

En række sundhedsfaglige og økonomiske profiler står bag modellen, herunder den tidligere økonomiske vismand Torben Andersen og sundhedsprofessor Jes Søgaard.

Niveau 1 til 5

Det er meningen, at systemet løbende skal opdateres i lyset af de nyeste smittetal og hospitalsindlæggelser, herunder hvor mange kritisk syge, der er på intensiv.

Ifølge TV 2s oplysninger indeholder de modeller, regeringen har arbejdet på, fem risikoniveauer. Inden for de fem niveauer kan der så skrues på forskellige knapper. Danmark er i øjeblikket på niveau 3.

Der er tale om en fleksibel model og ikke en facitliste, som samfundet kan følge, men at regeringen lægger op til nye drastiske skridt, hvis smitten kommer ud af kontrol.

Mange nye restriktioner på tegnebrættet

I oplægget, som TV 2 er i besiddelse af, lægges der op til yderligere begrænsninger af forsamlinger og massehjemsendelser af private og offfentligt ansatte, hvis sygehuskapaciteten udfordres.

Der kan eksempelvis skrues på, hvor mange sociale kontakter vi har, eller restriktioner for erhvervsliv eller offentlige institutioner.

Men Ifølge TV 2s oplysninger vil et bestemt risikoniveau ikke automatisk udløse en fast skræddersyet model af restriktioner.

Vejbump

play Beboere raser mod nye vejbump: - Det er ikke til at holde ud

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Aarhus Teater

play Eksklusiv adgang: Aarhus Teater består af mere, end du tror

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud

Frost frostgrader koldt is iskoldt

Varmerekorden der fik kolde fødder til sidst