Pernille Blach Hansen bliver ny direktør i Region Midtjylland

Pernille Blach Hansen, der er datter af tidligere regionsrådsformand Bent Hansen, overtager posten som direktør i Region Midtjylland

Efter otte år som direktør i henholdsvis Lego Group og Grundfos skal Bent Hansens datter, Pernille Blach Hansen, være ny regionsdirektør i Region Midtjylland.

Posten har været ledig, siden den tidligere regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen i september stoppede efter fyringer af to personer fra hospitalsledelsen i Viborg.

- Jeg ser frem til at være med til at realisere Region Midtjyllands visioner og bidrage til, at vi finder de bedste løsninger med den højeste kvalitet til gavn for borgerne. Samtidig er det vigtigt for mig, at Region Midtjylland fortsat er en arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til og mulighed for at yde deres bedste. Det bliver rigtigt spændende at arbejde med, siger Pernille Blach Hansen i en pressemeddelelse.

quote Jeg ser frem til at være med til at realisere Region Midtjyllands visioner og bidrage til, at vi finder de bedste løsninger med den højeste kvalitet til gavn for borgerne.

Pernille Blach Hansen, kommende regionsdirektør i Region Midtjylland

Pernille Blach Hansen overtager posten i midten af februar 2019. Hun sad i Folketinget for Socialdemokratiet fra 1998 til 2006, og har siden da blandt andet været direktør for Teknik og Miljø i Randers Kommune.

VIDEO: Pernille Blach Hansen ser frem til de nye udfordringer, hun får som regionsdirektør. 

Kom i modvind

Den tidligere regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen kom i modvind, efter han var med til at fyre hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen fra sygehuset i Viborg, som også dækker Hammel og Silkeborg.

Jacob Stengaard Madsen forlod i september posten som regionsdirektør.
Jacob Stengaard Madsen forlod i september posten som regionsdirektør.

Det skabte førte til kritik fra medarbejderne, som måtte høre om fyringerne via medierne. De endte med at udvandre fra et møde med det overordnede samarbejdsudvalg i Region Midtjylland.

- Man møder som medarbejder op på arbejde og kan via medierne konstatere, at ens ledelse er blevet afskediget. Det er ikke ordentligt, og det skaber utryghed og usikkerhed, sagde næstformand i regionens medarbejderudvalg Anja Laursen d. 13. september til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Efter medarbejderne udvandrede fra et møde, kommenterede regionsrådsformand Anders Kühnau (S) på den usædvanlige situation. Interviewet her er fra d. 13. september.

Ophævede aftalen

En lille uges tid efter offentliggjorde Region Midtjylland, at aftalen med Jacob Stengaard Madsen var blevet ophævet efter gensidig aftale. 

- Det er et enstemmigt forretningsudvalg, der efter at have hørt redegørelsen har besluttet det. Og det er ganske rigtig sket i kølvandet på den seneste sag, men der er store og dybe udfordringer i samarbejdet mellem ledelse og ansatte, som går flere år tilbage, sagde formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S) den 19. september til TV2 ØSTJYLLAND.

Den nye kvinde i spidsen bliver nu Pernille Blach Hansen. Ifølge pressemeddelelsen fra Region Midtjylland, var det et enigt bedømmelsesudvalg i regionen, der indstillede hende til godkendelse. 

Pernille Blach Hansen har tidligere blandt andet været direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune. I 2017 skulle hun have været direktør for Miljø og Teknik i Aarhus, men efter kritik fra blå blok endte hun med at takke nej til jobbet.
Pernille Blach Hansen har tidligere blandt andet været direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune. I 2017 skulle hun have været direktør for Miljø og Teknik i Aarhus, men efter kritik fra blå blok endte hun med at takke nej til jobbet. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

- Den kommende regionsdirektør har en spændende og relevant profil. Hun har erfaring fra både den private og den offentlige sektor, og jeg er sikker på, at hun kan løfte opgaven som regionsdirektør med respekt for de særlige betingelser, der kendetegner politisk ledede organisationer. Samtidig er jeg lige så sikker på, at hun kan bidrage med nye perspektiver på strategi og ledelse, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

VIDEO: Her sætter Anders Kühnau flere ord på, hvordan han ser frem til samarbejdet med Pernille Blach Hansen.