Politikere skændes efter direktør-fadæse

Beskyldningerne fyger i luften efter et tumultarisk forløb, hvor ansættelsen af Pernille Blach Hansen splittede de aarhusianske politikere

- Det er et nyt lavmål i aarhusiansk politik.

Ordene kommer fra Peder Udengaard, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Byråd, efter det farceagtige forsøg på at ansætte en forvaltningsdirektør. 

Et flertal i Aarhus Byråd besluttede onsdag aften at tilbyde det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Blach Hansen jobbet som direktør for Teknik og Miljø. 

De borgerlige partier stemte nej, og dermed var byrådet splittet.

Torsdag valgte Pernille Blach Hansen at sige nej til direktørjobbet, og det forstår Peder Udengaard godt.

- Det er dybt beklageligt, men jeg har også stor forståelse for, at hun under de omstændigheder vælger at trække sit kandidatur til stillingen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Skandaleramt afdeling

Jobbet som direktør i Teknik og Miljø har været meget omdiskuteret, fordi Århus Stiftstidende i en stribe artikler har klarlagt, at afdelingen har været plaget af magtmisbrug og svindel.

quote Det er et nyt lavmål i aarhusiansk politik.

Peder Udengaard (S), politisk ordfører, Aarhus Byråd

I den forbindelse er en nu tidligere topchef blevet bortvist og politianmeldt.

Derudover mistede magistraten tilliden til den tidligere direktør, Erik Jespersen, som derfor blev afskediget.

Gert Bjerregaard, Venstres politiske ordfører, er enig med Peder Udengaard i, at sagen repræsenterer et lavpunkt i aarhusiansk politik.

- Borgmesteren er fuldstændig tonedøv, når han tromler en ansættelse henover hovedet på knap halvdelen af byrådet. Det er magtarrogance og magtfuldkommenhed, siger Gert Bjerregaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Peder Udengaard mener, der er gået valgkamp i ansættelsen, og at det spiller en rolle for de borgerliges modstand, at Pernille Blach Hansen er tidligere socialdemokratisk folketingsmedlem.  

- Der er ingen tvivl om, at det, der er sket, er, at der er gået politik i den på den helt ulækre måde. Det her er valgkamp, når det er værst, siger han.

Gert Bjerregaard afviser den udlægning.

Han siger, at Venstre udelukkende har kigget på Pernille Blach Hansens kvalifikationer.

- Teknik og Miljø har brug for en stærk direktør, der skal lede og rydde op i en afdeling, som ligger fuldstændig underdrejet. Efter vores opfattelse har Pernille Blach Hansen ikke de fornødne kompetencer, siger han.

Beskyldninger om læk

quote Borgmesteren er fuldstændig tonedøv, når han tromler en ansættelse henover hovedet på knap halvdelen af byrådet. Det er magtarrogance og magtfuldkommenhed, 

Gert Bjerregaard (V), politisk ordfører, Aarhus Byråd

Peder Udengaard beskylder de borgerlige for at lække oplysningen om ansættelsen af Pernille Blach Hansen.

-  Allerede før vi var færdige med behandlingen i byrådet på den lukkede dagsorden – som altså er omfattet af fortrolighed – var de borgerlige partier i gang med at lække oplysningerne. Jeg synes, det er et offentligt karaktermord, siger han.

Gert Bjerregaard afviser beskyldningen om læk.

 - Ansættelsen var en sag på byrådets lukkede dagsorden. Ingen - heller ikke borgmesteren - sagde, da et flertal havde besluttet at ansætte hende, at navnet var omfattet af fortrolighed. Det er også helt normalt, at vi - når en ansættelse er besluttet - orienterer offentligheden, siger han. 

Her kan du se interviewet med Peder Udengaard (S). 
Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs