Langt flere kræftpatienter får behandling til tiden

82 pct. af alle kræftpatienter i Region Midtjylland bliver nu undersøgt og behandlet til tiden

Flere og flere får den rette behandling til tiden i regionen. Arkivfoto.

Det går den rigtige vej i forhold til at få undersøgt og behandlet kræftpatienter i Region Midtjyllands kræftpakke-forløb. Det viser de seneste tal.

Her fremgår det, at 82 pct. af alle patienter får udredning til tiden. I 2. kvartal i året var tallet alarmerende lavt på kun 73. pct.

Vi er på vej og det er godt. Men vi skylder patienterne at levere behandling til tiden, og der er vi ikke endnu.

Bent Hansen, regionsrådformand

- Jeg er tilfreds med, at det igen går den rigtige vej med at overholde den aftale, vi har med patienterne om hurtig undersøgelse og behandling for kræft, siger den snart afgående regionsrådsformand Bent Hansen (S), i en pressemeddelelse.

På landsplan får 84 procent af kræftpatienterne undersøgelse og behandling til tiden. Med 82 procent halter Region Midtjylland altså stadig lidt efter landsgennemsnittet.

Læs også Animationsfilm skal hjælpe kræftpatienter til overblik

- Vi er på vej og det er godt. Men vi skylder patienterne at levere behandling til tiden, og der er vi ikke endnu, siger Bent Hansen.

Bent Hansen bliver snart afløst som regionsrådsformand i Region Midtjylland af Anders Kühnau (S).

Undersøgelsen

- Sundhedsdatastyrelsen har netop offentliggjort resultater fra monitoreringen af forløbstider i kræftpakkerne for 3. kvartal 2017.

- På landsplan bliver 84 pct. af patientforløbene gennemført indenfor den samlede forløbstid fra henvisning modtaget til start på behandling i 3. kvartal 2017.

- For Region Midtjylland er det tilsvarende tal 82 pct. Det er en stigning på 9 procentpoint sammenlignet med 2. kvartal 2017.

- Region Midtjyllands egne data, der tager højde for faglig begrundet ventetid og patientønsket ventetid, viser at 86,4 procent af kræftpatienterne er udredt og behandlet til tiden i 3. kvartal 2017.

- Sundhedsstyrelsen forventer, at 90 pct af kræftpatienterne kan udredes og sættes i behandling inden for de fagligt begrundede forløbstider.

- Hospitalerne i Region Midtjylland har særligt udfordringer med at opfylde kræftpakkerne for lungekræft, brystkræft og kræft i blæren.

Kilde: Region Midtjylland
01:27

VIDEO: Grove lægefejl på Regionshospitalet Viborg begået af en overlæge er skyld i, at 3.600 kvinder er blevet tilbudt en ekstra undersøgelse for, om de nu i virkeligheden var kræftfri. En af dem er Jette Gregersen fra Gjern.

Luk video