Der er 20.000 ledige vaccinetider de næste to dage

Region Midtjylland har skruet kraftigt op for vaccinationskapaciteten - men østjyderne får ikke booket nok tider.

Op mod 20.000 vaccinetider risikerer at gå til spilde, hvis ikke flere øst- og midtjyder får booket tid til at blive vaccineret mod covid-19 de kommende to dage.

Det oplyser regionsrådsformanden i Midtjylland, Anders Kühnau (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

- En klar opfordring til både øst- og midtjyder: Gå ind og find en tid til at blive vaccineret, for der er altså tider nok. Og det er vigtigt, at man bliver vaccineret nu for at kunne undgå en fortsat stor smittestigning, siger han.

I denne uge har regionen nået sit mål med at vaccinere cirka 230.000 midtjyder.

quote Hvis ikke det virker, så kan det godt være, at vi skal tage nye tiltag i brug.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand, Region Midtjylland

Også over de kommende uger har de lavet en voldsom opskalering af deres kapacitet til at vaccinere midtjyder, fortæller regionsrådsformanden.

Men 20.000 tider er altså ledige til og med tirsdag.

- Når vi udvider så betragteligt, så tager det også noget tid, før danskerne i det hele taget finder ud af, at det faktisk er nu, man skal ind og blive vaccineret. Så jeg håber rigtig meget på, at man vil lade sig vaccinere – både for at beskytte sig selv, men også den nærmeste familie særligt her mellem jul og nytår, hvor rigtig mange mødes.

Ifølge Sundhedsstyrelsen tyder foreløbige data på, at tredje stik giver en øget immunitet, som kan forebygge et alvorligt forløb med covid-19.

Gør I jer overvejelser om at tilbyde vaccinetider til andre, end dem, der lige nu kan booke tid til tredje stik? Fx i stil med ordningen, vi tidligere har set, hvor man kunne tilmelde sig restvacciner?

Vi prøver først og fremmest med en opfordring til dem, der er blevet inviteret. Bestil en tid nu, for det er rigtig vigtigt at blive vaccineret – jo før jo bedre. Så må vi se, om det virker, men hvis ikke det virker, så kan det godt være, at vi skal tage nye tiltag i brug, siger Anders Kühnau.

Hvilke tiltag kunne det være?

Vi har ikke lagt os fast på nogen tiltag endnu. Men det er klart, at det med at kunne gå ind fra gaden og blive vaccineret, kan blive en mulighed igen på et senere tidspunkt, hvis vi ikke kan få nok til at gå ind og blive vaccineret af dem, der allerede er blevet inviteret.

Kan de mange ledige vaccinetider ikke være et udtryk for, at folk ikke vil risikere at være påvirket af bivirkninger fra vaccinen op til jul?

Det er svært for mig at sige, hvad det er. Der er jo stadig nogle dage til jul, så man kan sagtens nå at blive vaccineret. Og de fleste får altså ikke særligt store bivirkninger, siger Anders Kühnau, og opfordrer endnu engang til, at inviterede borgere får booket tid til at blive vaccineret på vacciner.dk.