Velfærdslisten: Nedlæg orkester

Kammerorkester skal erstattes af velfærd

02:33

1 af 2

Randers Kammerorkester spiller på sidste vers. I hvert fald, hvis det står til Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen.

I aften skal byrådet beslutte, om bevillingen til orkesteret på fem millioner kroner skal forlænges. Det vil Velfærdslisten ikke være med til. De vil lukke orkesteret og bruge pengene på velfærd:

- Vi mener, at vi kan bruge pengene bedre, for eksempel på at få løftet vores vuggestuer og børnehaver, hvor der er alt for få pædagoger pr. barn, siger Kasper Fuhr fra Velfærdslisten til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Velfærdslisten mener, at Randers Kommune har skåret for meget ned på velfærden, og det derfor må være kulturen, der står for skud.

Den idé er Socialdemokraterne ikke enige i. De mener, at der skal være plads til både kultur og velfærd:

VIDEO: Nedlæg kammerorkester

-Det synes jeg er en dårligt idé. Det er virkelig et kulturelt islæt, som vi ikke kan undvære, siger Ellen Petersen (S), formand for Kultur- og fritidsudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg synes, vi skal sætte velfærd op på en anden måde end udelukkende varme hænder. Velfærd er rigtig meget andet, og det viser Kammerorkestret, at det er også velfærd, når vi ser, hvor mange mennesker, de kommer i kontakt med i løbet af et år.

Der tegner sig ikke umiddelbart et flertal i byrådet for at nedlægge kammerorkesteret, så hvis det ikke sker, vil Velfærdslisten i stedet for forsøge at skære ned på bevillingen.

Randers Kammerorkester får hver år fem millioner kroner af kommunen og et tilsvarende beløb af staten.

Se et tv-indslag om den politiske diskussion i Randers øverst i artiklen.