Tag en cykeltur på skinnerne: Ny skinnecykelstation er åbnet

De populære skinnecykler ved Allingåbro åbner nu for, at man også kan stige på cyklen fra Romalt ved Randers.

Turen går over skov, mark og fjordlandskab, når man hopper på cyklen ved Allingåbro og tager den 17 kilometer lange tur til Romalt ved Randers med de populære skinnecykler.

quote Man cykler langs fjorden, hvor der er et enormt rigt dyreliv. Man ser som regel fiskehejrer og diverse fugle.

Johnny Jensen, Djursland For Fuld Damp

Men nu åbner Djursland For Fuld Damp op for en ny strækning, hvor man fremover også kan hoppe på skinnecyklerne fra Romalt ved Randers og altså tage turen i modsatte retning.

- Det er jo hyggeligt i sig selv at komme ud på de her gamle cykler, hvor der ikke er den store modstand. Men samtidig er det også en stor naturoplevelse. Man cykler langs fjorden, hvor der er et enormt rigt dyreliv. Man ser som regel fiskehejrer og diverse fugle, siger Johnny Jensen fra Djursland For Fuld Damp til TV2 ØSTJYLLAND.

TO GO MENUER:

Forventer fortsat fremgang

Johnny Jensen forventer, at den nye mulighed for at stige på skinnecyklerne fra Romalt ved Randers kommer til at betyde, at endnu flere fremover vælger at tage turen ved fjorden.

- Det kommer vi uden tvivl til at kunne mærke. Vi har allerede været fuldt booket denne sommer, fordi corona har betydet, at mange holder ferie herhjemme. Det har vi kunnet mærke, siger han.

Skinnecyklerne er godkendt til at medbringe max. 2 voksne og 1 barn under 12 år. Umiddelbart før turen gives en grundig instruktion og der udleveres kort over banestrækningen samt sikkerhedsregler.

Skinnecyklerne skal reserveres på forhånd, hvilket kan gøres på mail (dffd@firma.tele.dk) eller ved at ringe på 86 48 04 44. Cyklerne er ikke reserveret, før man har modtaget en bekræftelse.

Den nye skinnecykelstation ligger tæt på Romalt Aktivitetspark syd for Randers.
Den nye skinnecykelstation ligger tæt på Romalt Aktivitetspark syd for Randers. Foto: FB-gruppen: Djursland for fuld damp

Pitstop på halvvejen

- Nogen vælger kun at tage den halve tur. Så stopper de ved Café Kærbo på halvvejen, hvor de får lidt at spise og lidt at drikke, for så at vende snuden hjemad igen, siger Johnny Jensen.

På strækningen er der anlagt rastepladser med borde og bænke, hvor man passende kan nyde en til lejligheden kurateret TO GO MENU fra Café Kærbo ved Randers Fjord Feriecenter i Uggelhuse, der dog skal forudbestilles.

Ellers kan man altid kigge forbi cafeen personligt og købe mad og drikkevarer, kaffe, hjemmelavet kage, is, slik, ligesom kokken Chris også kan lave maden til lidt større selskaber, hvis man henvender sig på forhånd.