Rejsegilde: Hotel Randers nu med nyt tag

Onsdag var der forsinket rejsegilde på hotellet, der nu har fået en ny skal efter branden sidste sommer

4. juni brændte det historiske Hotel Randers i hjertet af den kronjyske by. Taget udbrændte totalt, og brandfolkene havde været nødt til at fjerne hele tagkonstruktionen for at slukke flammerne. I dag kunne folkene på hotellet så glæde sig over, at et nyt tag er kommet op.

- Det er fantastisk, og er et godt skridt på vej til at kunne åbne hotel igen, siger hoteldirektøren Sven Nørskov Eskildsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Derfor brændte Hotel Randers

Selvom der i dag var rejsegilde, er der lang vej igen, til hotellet er klar til at byde gæster velkommen.

- Skaderne er værre end først antaget. Vores flotte gange er fuldstændig ødelagte, kunne direktøren nemlig fortælle under en rundvisning efter branden.

Første gæster til sommer

Dengang vidste han, at der ventede et stort genombygningsarbejde forude. Bare selve oprydningen tog fem måneder.

- Det brændte i tre dage, så der skulle meget vand til. Hvad ilden ikke har ødelagt, har vandet. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig så store skader, fortæller Sven Nørskov Eskildsen.

Hotel Randers gør comeback

Men i dag var der så altså lidt positivt nyt fra det gamle hotel. Tagkonstruktionen er på ny blevet genoprettet. Efter sommerferien kan de første gæster så flytte ind i værelser igen, og efter årsskiftet skulle alle rum være færdigbygget.

Restauranten Café Mathisen i stueetagen tog ikke skade under branden, så den har været åbent under arbejdet med resten af hotellet.

Du kan se hele indslaget om rejsegildet øverst på siden.