Populær takeout-restaurant knaldet i kontrol
Fødevarestyrelsen her igen rettet kritik mod restauranten, der ikke har fået styr på rengøringen.
To kontroller har vist de samme mangler, og nu kvitterer Fødevarestyrelsen med bøder og en sur smiley.
Det er situationen for Chicago Roasthouse i Randers.
Restauranten har for anden gang på to måneder fået besøg af Fødevarestyrelsen, som har rejst kritik af rengøringen og vedligeholdelsen i restaurantens køkken.
Det fremgår af hjemmesiden Findsmiley.dk og bekræftes af restaurantens ejer, Morten Skov Leutenberger.
Hygiejnen bliver kritiseret, fordi der ikke er rettet op på det, Fødevarestyrelsen kunne konstatere i køkkenloftet ved første kontrolbesøg i december.
Der er nemlig igen fundet mørke skjolder fra kondens med mørke, indtørrede pletter. Styrelsens udsendte kunne blandt også se, at der var brunlige plamager på væggene og mørke belægninger i tre ud af fire mikrobølgeovne.
Det er blandt andet travlhed hen over jul og nytår, der har udsat udbedringerne, lyder det fra ejer Morten Skov Leutenberger, da TV2 ØSTJYLLAND taler med ham tirsdag eftermiddag.
Ifølge ham koster det omkring 30-40.000 kroner at få ordnet loftet, og det er penge, han ikke har.
- Det er ikke noget, man bare lige hiver op ad lommen. Men jeg er begyndt at vaske det ned, jeg kan, og så kan jeg ikke gøre mere. Det tager den tid, det tager. Men det er ikke noget, der har noget med maden at gøre, siger Morten Skov Leutenberger.
Han forstår i øvrigt slet ikke, at mærkerne i loftet bliver kritiseret.
- De lofter har set sådan ud i ti år, men nu er det lige pludselig et kæmpe problem, siger han.
Morten Skov Leutenberger siger, at det ikke kom bag på ham, at lofterne blev kritiseret. Det har dog overrasket ham, at han ikke fået længere tid til at udbedre det.
- Jeg var gået i gang med at vaske det ned og havde nået halvdelen, men det var åbenbart ikke nok. Han (Fødevarestyrelsens udsendte, red.) mente, at det skulle være skiftet og malet, siger restaurantejeren.
Problemerne med hygiejnen har udløst en bøde på 5.000 kroner til Chicago Roasthouse i Randers.
Kan man gøre noget for at forhindre, at de samme ting vil dukke op igen?
- Det er jo et køkken, siger Morten Skov Leutenberger.
- Vi laver mad hele dagen, så der vil altid slippe noget løs.
Fødevarestyrelsen kritiserer også, at der flere steder er huller i loftet, og at der stikker et isoleringslignende materiale ud. Også dét var det samme, som blev kritiseret ved kontrollen i december.
Det har udløst en bøde på yderligere 5.000 kroner.
Der er andre Chicago Roasthouses i Aarhus og Herlev, men de har andre ejere.