Politiker bakker op: - Man skal ikke finde sig i chikane, bare fordi man har valgt at gå ind i politik

Mai Mercado mener, at byrådspolitiker Frida Valbjørn gør det eneste rigtige ved at politianmelde den chikane, som hun har oplevet. Det valgte hun nemlig også selv at gøre, da hun i 2016 selv blev udsat for trusler.

- Man skal ikke finde sig i chikane, bare fordi man har valgt at gå ind i politik. 

Sådan lyder ordene fra tidligere børne- og socialminister Mai Mercado (KF) ovenpå, at Frida Valbjørn (Ø), der er byrådspolitiker i Randers Kommune, mandag stod frem og fortalte, at hun har været udsat for chikane, hvor ukendte personer blandt andet oprettede en escort-annonce med hendes navn, billede og telefonnummer.

- Vi er jo politikere og tager jo imod rigtig mange grove ytringer. På en måde hører det med, men når det bliver trusler, og folk kommer med en henstilling om, at ville gøre noget voldeligt, det skal man slå ned overfor og sige fra overfor, og det skal man også gøre overfor chikane, tilføjer Mai Mercado (KF). 

Hun mener, at Frida Valbjørn gør det eneste rigtige ved at politianmelde chikanen.

Det valgte hun nemlig også selv at gøre, da hun i 2016 under sin barsel lagde et opslag på Facebook, der hyldede en politiindsats på Christiania og efterfølgende blev udsat for trusler.

- Det var langt over min grænse. En ting er, at vi kan være politisk uenige, men truslerne gik i høj grad på min datter. Og der tror jeg bare, det kom helt ind under huden på mig, at nok kan man gå efter mig og min politik, men man skal ikke true min familie, og der var min grænse bare fuldstændig overskredet, fortæller hun. 

Opslaget som Mai Mercado lagde op i 2016.
Opslaget som Mai Mercado lagde op i 2016.

Grænsen går ved trusler  

Begge politikere erkender, at man i deres profession nogle gange må stå på mål for skarpe meninger og en hård tone - og at det i en vist grad er en del af det at være i politik. 

- Man skal være åben overfor borgerne. Og det har jeg også gjort, alt det jeg har kunnet for at være. Jeg synes også, at borgerne skal have lov til at kigge os efter i sømmene, sagde Frida Valbjørn mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Chikane har mærket Frida Valbjørn, og hun har anmeldt den til politiet.
Chikane har mærket Frida Valbjørn, og hun har anmeldt den til politiet.

Men de seneste episoder er klart over grænsen. 

- Jeg synes aldrig, man skal forvente at blive chikaneret, fordi man ytrer sine politiske holdninger, lød det ligeledes fra Frida Valbjørn mandag. 

- Min grænse går specifikt, når det bliver karakter af trusler. Vi er hårdhudet, og vi får rigtig mange grove ytringer ind gennem både mailboks og især på de sociale medier, men der er rigtig langt fra at skrive grimt på de sociale medier og til at opfordre til vold og trusler. Og det skal man aldrig nogensinde acceptere. Grænsen går ved, når der bliver tale om trusler, afslutter Mai Mercado.

Frida Valbjørn fik beskeder fra adskillige mænd. Se indslaget fra igår den 22. februar 2021 her.
Birgith Hansen ny

play 76-årige Birgith kan ikke længere komme med bussen

2d2a249e-7f1c-4f48-ab8c-19b00de78032

Harald Nyborg advarer mod gamle affugtere, der kan bryde i brand

20210121-172854-L-1920x1280we

Den nye og mere skånsomme næsetest er ankommet - her kan du snart blive testet

Billede 01.03.2021 kl. 22.13

Vil ikke flytte renseanlæg alligevel: - Selvfølgelig skal vi tænke os om

010321 Hestevelfærd 2 VTR 1930.00_00_54_16.Still001

play Regeringen vil lempe dyrevelfærdsloven: På grænsen til dyreplageri, mener dyrlæge

Skærmbillede 2021-03-02 kl. 06.02.51

Dysten er i gang - byer kæmper om de mest aktive borgere