Politiker bakker op: - Man skal ikke finde sig i chikane, bare fordi man har valgt at gå ind i politik

Mai Mercado mener, at byrådspolitiker Frida Valbjørn gør det eneste rigtige ved at politianmelde den chikane, som hun har oplevet. Det valgte hun nemlig også selv at gøre, da hun i 2016 selv blev udsat for trusler.

- Man skal ikke finde sig i chikane, bare fordi man har valgt at gå ind i politik. 

Sådan lyder ordene fra tidligere børne- og socialminister Mai Mercado (KF) ovenpå, at Frida Valbjørn (Ø), der er byrådspolitiker i Randers Kommune, mandag stod frem og fortalte, at hun har været udsat for chikane, hvor ukendte personer blandt andet oprettede en escort-annonce med hendes navn, billede og telefonnummer.

- Vi er jo politikere og tager jo imod rigtig mange grove ytringer. På en måde hører det med, men når det bliver trusler, og folk kommer med en henstilling om, at ville gøre noget voldeligt, det skal man slå ned overfor og sige fra overfor, og det skal man også gøre overfor chikane, tilføjer Mai Mercado (KF). 

Hun mener, at Frida Valbjørn gør det eneste rigtige ved at politianmelde chikanen.

Det valgte hun nemlig også selv at gøre, da hun i 2016 under sin barsel lagde et opslag på Facebook, der hyldede en politiindsats på Christiania og efterfølgende blev udsat for trusler.

- Det var langt over min grænse. En ting er, at vi kan være politisk uenige, men truslerne gik i høj grad på min datter. Og der tror jeg bare, det kom helt ind under huden på mig, at nok kan man gå efter mig og min politik, men man skal ikke true min familie, og der var min grænse bare fuldstændig overskredet, fortæller hun. 

Opslaget som Mai Mercado lagde op i 2016.
Opslaget som Mai Mercado lagde op i 2016.

Grænsen går ved trusler  

Begge politikere erkender, at man i deres profession nogle gange må stå på mål for skarpe meninger og en hård tone - og at det i en vist grad er en del af det at være i politik. 

- Man skal være åben overfor borgerne. Og det har jeg også gjort, alt det jeg har kunnet for at være. Jeg synes også, at borgerne skal have lov til at kigge os efter i sømmene, sagde Frida Valbjørn mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

Chikane har mærket Frida Valbjørn, og hun har anmeldt den til politiet.
Chikane har mærket Frida Valbjørn, og hun har anmeldt den til politiet.

Men de seneste episoder er klart over grænsen. 

- Jeg synes aldrig, man skal forvente at blive chikaneret, fordi man ytrer sine politiske holdninger, lød det ligeledes fra Frida Valbjørn mandag. 

- Min grænse går specifikt, når det bliver karakter af trusler. Vi er hårdhudet, og vi får rigtig mange grove ytringer ind gennem både mailboks og især på de sociale medier, men der er rigtig langt fra at skrive grimt på de sociale medier og til at opfordre til vold og trusler. Og det skal man aldrig nogensinde acceptere. Grænsen går ved, når der bliver tale om trusler, afslutter Mai Mercado.

Frida Valbjørn fik beskeder fra adskillige mænd. Se indslaget fra igår den 22. februar 2021 her.
IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste